Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei mai mari mafioti din istoria Statelor Unite ale Americii a murit - Viața lui a fost subiect de film

mafia

Frank Lucas, unul dintre cei mai mari mafioti din istoria Statelor Unite ale Americii, a murit la varsta de 88 de ani. Viata sa a fost subiect de film la Hollywood potrivit stirileprotv.ro

Frank Lucas, unul dintre cei mai cunoscuti mafioti din istoria SUA, traficant faimos de droguri din Harlem, a incetat din viata aseara, la varsta de 88 de ani. Viata sa a fost subiect de film la Hollywood. El a fost interpretat de actorul Denzel Washington in "American Gangster", film produs in 2007.

Frank Lucas a cunoscut "succesul" in lumea interlopa in Harlem, desi s-a nascut in New Jersey si a crescut in Carolina de Nord. In anii '60 si '70, el a devenit cel mai mare traficant de droguri de pe coasta de est a Statelor Unite.

Citește și: George Soros dă lovitura în România! Pe ce companie gigant a pus ochii miliardarul

Lucas a facut milioane de dolari din traficul de droguri, dar si din alte activitati ilegale, inainte sa fie capturat. Autoritatile americane l-au prins in 1975 si i-au confiscat suma de 500.000 dolari. El a fost condamnat la decenii de inchisoare, dar a scapat dupa ce a depus marturii impotriva mai multor mafioti. El a facut doar 5 ani de puscarie.

Ulterior, Frank Lucas a fost arestat din nou si a mai facut 7 ani de temnita, fiind eliberat pentru ultima data in 1991.

Viata lui Frank Lucas a stat la baza filmului American Gangster, regizat in 2007 de Ridley Scott, in care rolul principal i-a fost atribuit lui Denzel Washington.

Lucas a fost intervievat dupa aparitia filmului de Associated Press si a spus ca ii pare rau pentru ca indirect a omorat multi oameni.

"Drogurile ucid. Am facut niste lucruri teribile si imi pare foarte rau", spunea el atunci.

In 2012, la varsta de 81 de ani, Lucas a avut din nou probleme cu legea, dupa ce ar fi incercat sa pacaleasca statul american in privinta unor cecuri pentru asigurari sociale. Din pricina varstei inaintate si a starii de sanatate, nu a fost pedepsit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.