Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre coproducătorii 'The Matrix Resurrections' dă în judecată studiourile Warner Bros pentru lansarea filmului în streaming

matrix

Unul dintre coproducătorii ''The Matrix Resurrections'', cel mai recent film din franciza ''Matrix'', a dat în judecată studiourile Warner Bros, cărora le reproşează că au difuzat acest lungmetraj în streaming concomitent cu lansarea lui în cinematografe, informează AFP.

Plângerea depusă la Los Angeles de compania Village Roadshow Entertainment este cel mai recent episod în cadrul controversei dintre profesioniştii din cinematografie, care obţin o mare parte din venituri prin vânzarea de bilete, şi giganţii din domeniul divertismentului, care fac eforturi asidue pentru dezvoltarea platformelor de tip Video on Demand (VOD) cu scopul de a mulţumi astfel pieţele financiare şi acţionarii, potrivit Agerpres.

Anul trecut, vedeta filmelor Marvel Scarlett Johansson a dat în judecată Disney, care a decis să lanseze ''Black Widow'' simultan în cinematografe şi pe platforma Disney+. Actriţa era îndreptăţită prin contract la un procent din încasările obţinute din vânzările de bilete şi a estimat, în plângerea înaintată tribunalului, că a fost păgubită cu mai multe milioane de dolari.

Între timp, părţile au ajuns pe cale amiabilă la un acord.

În timp ce industria cinematografică resimţea acut efectele restricţiilor sanitare asociate pandemiei de coronavirus, WarnerMedia, compania-mamă a studiourilor Warner Bros, a decis să difuzeze în integralitate premierele anului 2021 pe platforma sa HBO Max. Decizia a fost criticată de numeroase voci, printre care şi cea a regizorului noii ecranizări a romanului SF ''Dune'', Denis Villeneuve, care a spus că demersul riscă să-i ''omoare'' filmul şi constituie ''o ameninţare pentru cinema în general''.

Potrivit cererii de chemare în judecată, lansarea filmului ''The Matrix Resurrections'' pe platforma de streaming HBO Max a avut drept unic scop stimularea creşterii abonamentelor la acest serviciu înainte de sfârşitul anului, potrivit The Wall Street Journal.

Iar decizia a fost luată ''în ciuda faptului că a nimicit încasările filmului în box-office-ul clasic, fapt care a privat Village Roadshow de aceleaşi beneficii financiare ca Warner Bros şi afiliaţii săi'', se mai spune în plângere.

''The Matrix Resurrections'' este cel de-al patrulea film din franciza SF "Matrix", care îl are ca protagonist pe Keanu Reeves. Până la începutul lunii februarie, acest lungmetraj a obţinut încasări de circa 37 de milioane de dolari în Statele Unite şi Canada, în comparaţie cu încasările de 172 de milioane de dolari obţinute în box-office-ul nord-american de primul film din serie, ''The Matrix'', în 1999.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.