Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre incuplaţii în asasinarea jurnalistului de invetigaţie Jan Kuciak, Zoltan Andrusko, a fost condamnat la 15 ani de închisoare

Jan Kuciak

Unul dintre inculpaţii în asasinarea jurnalistului de invetigaţie Jan Kuciak şi a partenerei sale în Slovacia în 2018 a fost condamnat la 15 ani de închisoare în cadrul unei înţelegeri prin care a pledat vinovat, încheiate luni, a anunţat o purtătoare de cuvânt a tribunalului care a organizează procesul, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Zoltan Andrusko este singura dintre cele cinci persoane inculpate care a acceptat să facă mărturisiri şi să depună mărturie în schimbul unei reduceri a pedepsei.

El a recunoscut că a participat la organizarea acestei duble crime.

Procesul celorlalţi patru acuzaţi - inclusiv al presupusului comanditar, omul de afaceri Marian Kocner, a început la 19 decembrie şi continuă în ianuarie.

Citește și: Traian Băsescu, ATAC SPUMOS: 'Dacă e o gaură neagră în Guvern, este Raluca Turcan' .

Cei patru au pledat toţi nevinovat şi riscă închisoarea pe viaţă.

Jan Kuciak şi Martina Kusnirova au fost ucişi la vârsta de 17 de ani prin împuşcare, acasă, la periferia Bratislavei, în februarie 2018.

Acest dublu asasinat a alimentat în rândul populaţiei slovace suspiciuni de corupţie a elitei ţării, în care au avut loc atunci cele mai mari manifestaţii de la căderea regimului comunist, în urmă cu 30 de ani.

Această furie l-a obligat să demisioneze pe premierul de la acea vreme, Robert Fico, din cauza fricii pe care emoţia provocată de acest asasinat o putea avea asupra rezultatului alegerilor legislative de la 29 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.