Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre principalii comandanţi ai Statului Islamic, capturat de serviciile de informaţii irakiene

twitter
Abdul-Nasser Qardash

Serviciul de informaţii irakian (INIS) a anunţat miercuri capturarea unuia dintre principalii comandanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic, potrivit Xinhua, scrie agerpres.ro.

"Teroristul cu numele Abdul-Nasser Qardash, fost candidat la succesiunea lui Abu Bakr al-Baghdadi (liderul decedat al Statului Islamic), a fost arestat", indică INIS într-un comunicat postat pe contul său oficial de pe Twitter.

În text, serviciul de informaţii irakian nu oferă niciun fel de detalii despre locul unde a fost arestat responsabilul Statului Islamic şi nici dacă au fost capturate şi alte persoane împreună cu acesta.

Cu economia la pământ, Venezuela dă în judecată Banca Angliei: vrea înapoi aurul naţional depozitat la Londra pentru a lupta cu COVID-19


Qardash este considerat unul dintre cei mai importanţi comandanţi ai Statului Islamic, totuşi gruparea l-a ales pe Abdul-Rahman al-Mawla să-i succeadă lui Al-Baghdadi la conducerea organizaţiei.

În octombrie 2019, preşedintele american Donald Trump a declarat că forţele speciale ale SUA au efectuat un raid nocturn împotriva lui Al-Baghdadi în nord-vestul Siriei în cursul căruia acesta s-a sinucis, detonându-şi vesta cu expozibili.

Al-Baghdadi (48 de ani), al cărui nume real este Ibrahim Awad al-Badri, a anunţat crearea unui califat în teritoriile ocupate de Statul Islamic în Siria şi Irak în iunie 2014. Gruparea jihadistă a ocupat vaste zone în vestul şi nordul Irakului, precum şi părţi ale Siriei vecine, dar a fost învinsă anul trecut în ambele ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.