Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Arhiepiscopul Teodosie, demersuri de ULTIMĂ ORĂ. Ce au HOTĂRÂT magistraţii Curţii de Apel

Inquam Photos / Octav Ganea
teodosie iccj

UPDATE 12.35:

Arhiepiscopul Tomisului va sesiza Curtea Europeană de Conturi pentru ca această instituţie să verifice dacă a fost încălcată legea europeană în legătură cu accesarea fondurilor europene.

“Astăzi (luni – n.r) am avut primul termen de judecată. Din păcate, nu am avut procedură cu unul dintre inculpaţi. Aşteptăm să depunem declaraţiile, să depunem cererile de probe. De acum aveţi dreptul să participaţi în sala de judecată. Avem încredere că se va stabili situaţia reală, respectiv faptul că nu a existat nicio fraudă cu fonduri europene şi, în aceste condiţii, aşteptăm momentul final al judecăţii când nu va putea fi decât o soluţie de achitare. Trebuie să vă informăm că în această perioadă de timp, e vorba de modul în care s-a gestionat procedura de primire a acestor fonduri europene, o să sesizăm şi Curtea Europeană de Conturi, care este autoritatea supremă în a verifica dacă a fost sau nu încălcată legea europeană în materia accesării acestor fonduri”, a afirmat Maria Vasii, potrivit News.ro.

*

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, a venit luni, 11 septembrie, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Constanţa la primul termen din procesul în care este acuzat de fraudarea unor fonduri APIA. Este primul proces din istoria BOR în care un ierarh este acuzat de fapte de corupţie. Avocatul Arhiepiscopului a depus însă o cerere de administrare de probe. Mai mult decât atât, potrivit unui comunicat de presă remis ŞTIRIPESURSE.RO, în cadrul şedinţei s-a luat în discuţie şi revocarea măsurii controlului judiciar, însă instanţa a amânat pronunţarea pentru ziua de mâine, 12 septembrie 2017.

Citeşte şi: ALERTĂ - Un deţinut de la Penitenciarul Oradea a EVADAT. Autorităţile au început căutările

Potrivit documentului, Arhiepiscopul Teodosie a cerut judecătorilor, prin avocatul său, să dispună administrarea mai multor probe. Acesta a solicitat să depună înscrisuri, expertize, dar a cerut şi audierea mai multor martori.

"Va solicit a emite adresa catre Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) pentru a va inainta o copie a dosarelor de plata de la APIA din Campania 2010 pana in 2016 - Va solicit a emite adresa catre APIA pentru a va inainta inscrisul prin care s-a dispus anularea raportului de debit ( emis abia la debutul cercetarilor de catre DNA)", se arată în document.

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus încă din 3 februarie 2017 trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Teodosie Petrescu – Arhiepiscopul Tomisului pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, potrivit Adevărul.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arată faptul că ”în perioada 2010 – 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului împreună cu ceilalţi inculpaţi au folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (A.P.I.A.) în scopul de a primi fonduri europene.

Citeşte şi: Raport ÎNGRIJORĂTOR al ONU: Coreea de Nord OCOLEŞTE sancţiunile internaţionale apelând la INTERMEDIARI din state terţe .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.