Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Decizie de ULTIMĂ ORĂ în dosarul lui Radu Mazăre. Ce au stabilit judecătorii

radu mazare 3

UPDATE 9.50

După aproape o oră de la începerea şedinţei, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis să amâne pronunţarea sentinţei. Radu Mazăre va aştepta până pe 7 iulie o nouă pronunţare. Este a  şaptea amânare de la încheierea dezbaterilor în dosarul retrocedării plajelor din Constanţa.

*

Sentința în dosarul fostului primar al Constanței, Radu Mazăre ar putea fi pronunțată astăzi de Curtea de Apel București. Radu Mazăre este judecat împreună cu alți 36 de inculpați în dosarul retrocedării plajelor din municipiul Constanța.

 

Instanta a încheiat în 7 aprilie dezbaterile în dosarul retrocedării plajelor din Constanţa, care se judecă de aproape nouă ani la Curtea de Apel Bucureşti. De atunci, pronunţarea sentinţei a fost amânată de patru ori - prima data pentru 21 aprilie, pentru 5 mai, pentru 19 mai, apoi pentru 23 iunie.

Prejudiciul adus statului ar depăși suma de 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro ar reprezenta prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa..

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a declarat în numeroase rânduri că s-a bazat întotdeauna pe specialiști pentru soluționarea corectă a acestui dosar din partea instanței, temându-se, totodată, ca nu cumva mediatizarea la care a fost expus involuntar să nu îl afecteze în verdictul dat de specialiști.

Procurorii DNA au cerut instanţei să dea pedepse maxime, raportat la faptele comise, atât pentru Radu Mazare, cât şi pentru fostul preşedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu, dar şi pentru Cristian Borcea. Pentru alţi inculpaţi, procurorii anticorupţie au solicitat să se constate încetarea procesului penal pe motiv că faptele s-au prescris.

Avocaţii lui Radu Mazare au cerut însă achitarea acestuia, pe motiv că retrocedarile s-au făcut în baza votului dat de reprezentanţii Consiliului Local Constanţa, iar Prefectura nu a avut obiecţii în urma votului.

Fostul edil al Constanței, Radu Mazăre, a fost trimis de DNA în judecată pe 28 octombrie 2008, alături de mai multe persoane printre care se numără și actuali sau foști funcționari din Primăria Municipiului Constanța, dar și ai Oficiului de Cadastru și notari publici într-un dosar ce privește atribuirea ilegala a unor suprafețe mari de teren intravilan din municipiul Constanța, din Mamaia, din faleză și plajă.

Citeşte şi: Fenomene EXTREME în week-end, în România: Unde va fi caniculă și unde va ploua cu găleata.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.