Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - E OFICIAL: Episcopul de Huşi a DEMISIONAT. Rareş Bogdan: 'A scutit BOR de o complicaţie'

episcopul husilor

UPDATE 13.45

Episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanul, s-a retras temporar din preoție, înainte de a afla decizia Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

Retragerea acestuia este valabilă până în luna octombrie. Până atunci, ancheta merge mai departe în cazul său. Atribuțiile lui Corneliu Bârlădeanul vor fi preluate de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a confirmat că episcopul Huşilor s-a retras din această demnitate.

"A făcut solicitarea aceasta şi i-a fost acceptată", a spus Vasile Bănescu.

*

Decizie de ultim moment în cadrul Bisericii Ortodoxe! Confruntat cu un scandal de proporţii, Episcopul de Huşi ar fi decis să demisioneze. Anunţul a fost făcut de jurnalistul Rareş Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

"ULTIMA Ora: Acum in Sinodul BOR. Episcopul de Huși a demisionat. A scutit BOR de o complicație și mai mare. Pata pe obrazul bisericii oricum rămâne si cineva a avut grija sa porneasca de la Răsărit ventilatorul la maxim. Încă exista frustrări majore după Sinodul ecumenic din Creta când BOR a preluat prin Nifon, episcopul de Târgoviște "externele" la nivelul ortodoxiei. (Mai multe duminica seara la 21.00). Era extrem de complicata excomunicarea și practic trebuia ca in Sinodul de astăzi sa se voteze un regulament și abia in următorul sa se voteze excomunicarea din cadrul BOR.",a scris jurnalistul.

Cazul episcopului Corneliu Bârlădeanul a intrat în atenţia publică în luna iunie, când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoţi care l-ar fi şantajat cu darea în vileag a unor imagini compromiţătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spaţiul public.

Citeşte şi: DOLIU în lumea fotbalului românesc! S-a stins din viaţă o fostă GLORIE a clubului Poli Timişoara .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.