Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Elicoptere SMURD, de urgenţă la Lupeni pentru salvarea minerilor blocaţi în subteran

MINERI

O surpare masivă de teren a avut loc recent la mina Lupeni, din judeţul Hunedoara. Trei dintre minerii care lucrau în adâncuri au fost prinşi de malul de pământ şi sunt daţi dispăruţi, potrivit România TV. Echipele de salvare intervin în acest moment la faţa locului în încercarea de a-i salva pe mineri.

UPDATE

Două elicoptere SMURD şi mai multe maşini aparţinând Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare şi Serviciului de Ambulanţă vor ajunge la Mina Lupeni, unde trei mineri sunt daţi dispăruţi în subteran, a declarat joi pentru AGERPRES secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. 

Potrivit acestuia, cele două elicoptere - unul din Arad şi unul din Bucureşti - vor ajunge în aproximativ două ore la Hunedoara. 

Maşinile deplasate ale SMURD-ului şi Serviciului de Ambulanţă sunt de multiple victime şi prim ajutor. 

"În subteran intervin salvatori minieri. Am mobilizat forţe de intervenţie", a arătat Arafat.

UPDATE 16.00

Cei trei mineri care au rămas blocaţi în subteran sunt încă în viaţă. Anunţul a fost făcut chiar de către ministrul Energiei, Toma Petcu.

"S-a produs o surpare la una din galerii in momentul in care se executau lucrari. După surpare 8 din cei 11 au iesit la suprafata. Se fac verificari si se controleaza care este ruta cea mai scurta catre ei, pentru a-i salva. Au intrat in contact cu ei, se aud voci de acolo. Echipele de salvare comunica in permanenta cu cei de la suprafata.", a mărturisit ministrul Toma Petcu într-o intervenţie la România TV

UPDATE: Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Energiei, Toma Petcu, să se deplaseze de urgență în Valea Jiului.

"A avut loc o surpare unde se pare ca sunt prinsi 3 mineri. Nu stim care este situatia lor, speram din toata inima sa fie in viata. S-a dat alarma, au venit echipele de salvare.", a mărturisit liderul de sindicat Darius Câmpean într-o intervenţie prin telefon la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.