Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE: Greva de la Uzina de Vagoane Aiud a încetat după ce angajaţilor li s-a promis jumătate din salariu şi eşalonarea restanţelor

promptmedia.ro
greva

UPDATE:

Salariaţii din cadrul Uzinei Vagoane Aiud au renunţat la greva declanşată, joi dimineaţa, după ce au primit asigurări din partea conducerii companiei că vor primi în cel mai scurt timp jumătate dintr-un salariu, urmând să se poarte negocieri pentru plata eşalonată a sumelor restante.

Liderul salariaţilor din cadrul Uzinei Vagoane Aiud, Gheorghe Lupaşcu, a declarat că angajaţii au încheiat greva şi au reluat lucrul după ce au obţinut din partea conducerii promisiunea că le va fi achitată în zilele următoare o jumătate din salariu.

Conflictul de muncă din cadrul uzinei a intrat şi în analiza ITM Alba care urmează să stabilească măsuri pentru respectarea drepturilor angajaţilor.
*

Angajaţii Uzinei de Vagoane Aiud au intrat joi în grevă, protestând astfel pentru că nu şi-au mai primit salariile de aproximativ trei luni.

Oamenii au oprit activitatea în cadrul societăţii şi cer autorităţilor să intervină deoarece patronatul societăţii nu doreşte să tranşeze situaţia uzinei, ultimii bani din salarii primindu-i în luna iulie.

Potrivit reprezentanţilor salariaţilor din cadrul uzinei, societatea are aproximativ 60 de angajaţi, iar salariul mediu al acestora este echivalentul salariului minim pe economie.

Uzina de vagoane din Aiud produce piese finite pentru vagoane şi construcţii sudate pentru gări, iar societatea aparţine grupului ”Remarul 16 Februarie” Cluj-Napoca (REFE), o companie care se ocupă cu construcţia, modernizarea şi repararea materialului rulant de cale ferată.

”Remarul” a cumpărat Uzina de Vagoane Aiud de la acţionarul majoritar ”Transferoviar Grup”, pentru 4,2 milioane de lei.

Citeşte şi: Ponta, acuzaţii FĂRĂ PRECEDENT: 'Dragnea a fost omul cel mai apropiat DE SISTEM...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.