Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE: Perchezițiile din București au legătură cu reorganizarea clubului Dinamo

www.jurnalistii.ro
Dinamo

UPDATE

Percheziţiile care se desfăşoară joi în Bucureşti şi Ilfov, la sediul unei societăţi de avocatură, al unei societăţi de insolvenţă şi la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvenţă, au legătură cu reorganizarea clubului Dinamo.

''În cursul zilei de 9.01.2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, împreună cu lucrători de poliţie din cadrul IGPR - DICE, efectuează trei percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la sediul unei societăţi de avocatură, al unei societăţi de insolvenţă şi la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvenţă, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de bancrută frauduloasă şi bancrută simplă'', informează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieşit că, în cadrul procedurii de insolvenţă a societăţii Dinamo 1948 SA, în momentul în care a fost întocmit planul de reorganizare, inventariere şi evaluare a activelor aflate în patrimoniu, a fost ascunsă o parte din activele societăţii aflate în insolvenţă, calculate la valoarea contabilă netă de peste 18.498.000 lei, în scopul de a frauda creditorii societăţii.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române fac percheziţii la cabinetul de avocatură al socrului lui Cătălin Predoiu, Călin Zamfirescu, anunță Antena3.ro. Firma în care acesta este partener a fost implicată în procedura de insolvenţă clubului Dinamo, iar procurorii spun că active în valoare de 18 milioane de lei ar fi fost ascunse, astfel încât creditorii să nu se poată folosi de acestea în vederea recuperării datoriilor.

Citește și: Soția lui Crin Antonescu, anunț ÎNGRIJORĂTOR pentru România: 'Trebuie să se OPUNĂ'

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează joi trei percheziţii domiciliare, două în Capitală şi una în judeţul Ilfov, la societăţi de avocatură şi de insolvenţă, bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 18.000.000 de lei, cu ocazia derulării unei proceduri de insolvenţă a unei societăţi comerciale, a informat IGPR.

Percheziţiile se fac la sediul unei societăţi de avocatură, al unei societăţi de insolvenţă şi la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvenţă.

Citește și: Dat dispărut de Dragnea, Ponta intervine în scandal momentului: 'Ce face România?'

Potrivit IGPR, în acest dosar penal sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de bancrută simplă şi bancrută frauduloasă, fapte prevăzute de art. 240 şi art. 241 din Codul penal.

Din primele verificări a reieşit că, în perioada 2014 - 2016, cu ocazia deschiderii şi derulării procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a unei societăţi comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciaţi creditorii societăţii, precizează sursa citată, conform Agerpres.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.