Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soția lui Crin Antonescu, anunț ÎNGRIJORĂTOR pentru România: 'Trebuie să se OPUNĂ'

www.rador.ro
Adina Vălean

A nu ne putea exprima în mod egal pe anumite chestiuni este un semnal pentru cum se gândesc democrațiile consolidate să organizeze UE în viitor, a declarat europarlamentarul Adina Vălean, la Realitatea TV, referindu-se la raportul "Europei în două viteze", al lui Guy Verhofstadt.

”Sunt semnale îngrijorătoare în ceea ce privește intenția de organizare viitoare a UE. Cred că e important să tragem un semnal de alarmă astfel încât toți factorii care pot vorbi pentru România să strângă rândurile și să vorbească pe o singură voce. Să se opună încercărilor de modificare a UE”, a declarat Adina Vălean, la Realitatea TV.

Citește și: Laura Codruţa Kovesi 'îi distruge' pe guvernanţi: 'Risc MAJOR pentru justiţie' / VIDEO

Europarlamentarul a atras atenția că sunt foarte multe motive de îngrijorare în spațiul european, întrucât raportul lui Verhofstadt propune ”evoluții și ajustări” care ar putea modifica modul de organizare a UE.

”Raportul va fi votat în Parlamentul European. El nu are putere de lege, dar are putere de semnal. Vom vedea câți dintre politicienii europeni susțin modul în care este acum organizată Europa și câți vor susține ideea ca unii politicieni sau unele state membre să aibă o greutate mai mare în luarea deciziilor. Asta se propune, când se introduce ideea ca pe o anumită temă partamentarii să nu-și exprime votul în mod egal”, a mai precizat ea.

Votul din Parlamentul European va reprezenta un semnal important pentru felul în care democrațiile consolidate vor să organizeze UE, a adăugat Vălean.

”Dacă într-un for democratic, în care fiecare ne aflăm pentru a reprezenta interesele tuturor cetățenilor europeni, se pune problema să nu ne putem exprima prin vot egale este un semnal important pentru felul în care democrațiile puternice vor să organizeze Uniunea Europeană. De aceea cred că trebuie să ne opunem cu toții”, a declarat europarlamentarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.