Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE ATENTAT la Universitatea Americană din Kabul: Zeci de VICTIME. Doi atacatori uciși / VIDEO

UPDATE: Cel puţin nouă persoane au fost ucise, iar 30 de persoane au fost rănite în atacul lansat miercuri seara împotriva Universităţii americane din Kabul, capitala Afganistanului, a anunţat joi dimineaţă un purtător de cuvânt al Ministerul de Interne afgan, citat de AFP. 

"Şapte studenţi au fost ucişi, iar alţi 30 de studenţi şi profesori - răniţi" în atacul împotriva campusului studenţesc miercuri seara, a indicat pentru agenţia franceză de presă Sediq Sediqqi, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, adăugând că doi poliţişti au fost de asemenea ucişi. 

UPDATE: Atacul împotriva Universităţii americane din Kabul a luat sfârşit joi în zori, cu moartea a doi atacatori, după zece ore de la începerea ofensivei încă nerevendicate în care studenţii au trimis mesaje alarmante din interiorul clădirii unde erau blocaţi. 

"Am terminat operaţiunea noastră. Doi atacatori au fost ucişi", a declarat pentru AFP Fraidun Obaidi, şeful poliţiei judiciare din Kabul, fără să precizeze numărul victimelor, dar Ministerul Sănătăţii afgane informase miercuri seara cu privire la un mort şi 26 de răniţi.

UPDATE Cel puţin două persoane au fost ucise, iar alte 15 au fost rănite în atacul armat produs miercuri la Universitatea americană din Kabul, afirmă surse citate de ABC News. Aproximativ 100 de persoane care erau blocate în incinta complexului universitar au reuşit să fugă.

UPDATE Un oficial afgan din Ministerul de Interne a declarat de asemenea că au fost auzite focuri de armă în interiorul Universităţii Americane din Kabul, menţionează Reuters.

Poliția spune că ar fi vorba despre un singur atacator.

UPDATE Se pare că sute de oameni, studenți și profesori, sunt captivi în Universitate. Anumite surse vorbesc despre 1.700 de oameni care se află în clădire. Printre ei se află și un fotograf premiat cu Pullitzer, Massoud Hossaini. Acesta a scrie pe Twitter: ”Ajutor, suntem prinși în interior AUAF și au fost focuri de arme urmate de explozii, acesta ar putea fi ultimul tweet.”, a postat jurnalistul.

Știrea inițială

Un atac armat a avut loc la Universitatea Americană din Kabul! Conform primelor informații, există zeci de victime. Răniții sunt transportați la spitale, dar mai mulți studenți ar fi prinși în interiorul clădirii. Un atacator ar fi deschis focul printre studenți și profesori și s-ar fi auzit și explozii.

Conform unui jurnalist aflat la Kabul, cel puţin un atentator sinucigaş s-a aruncat în aer la Universitate.

Poliţia afgană răspunde, conform comandantului său, unui "atac complex" aflat în desfăşurare la Universitatea Americană din Kabul şi că forţele speciale se îndreaptă către locul incidentelor, informează Fox News.

Citește și: Twitter pentru sistemul iOS funcționeză și în mod nocturn

 

content-imagecontent-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.