Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uraganul Elsa se îndreaptă spre coastele statului american Florida, avertizează NHC

AP News
Uraganul Elsa

Uraganul Elsa, care a scăzut în intensitate şi a fost retrogradat în categoria furtunilor tropicale miercuri dimineaţă, se îndreaptă spre coastele statului american Florida şi va atinge uscatul în cursul acestei după-amiezi, au anunţat reprezentanţii Centrului Naţionale pentru Uragane (National Hurricane Center - NHC) din Statele Unite, informează Reuters.

Elsa a devenit uragan, primul din acest sezon format în Oceanul Atlantic, marţi seară, când se afla la sud-vest de Tampa Bay, scrie Agerpres.ro.

Furtuna tropicală Elsa se află la o distanţă de 95 de kilometri de oraşul Tampa din statul american Florida, dezvoltând vânturi cu viteze susţinute de 100 de kilometri pe oră, a precizat NHC într-un buletin meteorologic publicat miercuri dimineaţă.

Elsa a crescut în intensitate pentru o scurtă perioadă săptămâna trecută, când a devenit uragan şi a ucis cel puţin trei persoane, a distrus acoperişurile mai multor locuinţe, a smuls copaci din rădăcini şi a provocat inundaţii în ţările insulare din Marea Caraibilor aflate la est de Cuba.

"Elsa se va deplasa în proximitatea sau chiar peste anumite zone de pe coasta de vest a statului Florida miercuri dimineaţă, apoi va atinge uscatul pe coasta nordică a Floridei cel mai târziu în această după-amiază", au precizat specialiştii de la NHC.

Avertismentele de uragan care au fost emise de meteorologii americani pentru coasta vestică a statului Florida au fost retrogradate la avertismente de furtună tropicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.