Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uraganul Irma a provocat moartea a cel puţin 12 persoane în Florida

uragan irma

Uraganul Irma a provocat moartea a cel puţin 12 persoane în urma trecerii sale devastatoare prin Florida, potrivit ultimului bilanţ furnizat de serviciile de salvare ale acestui stat din sud-estul SUA, informează AFP, conform agerpres.ro

"Numărul de decese confirmate care pot fi atribuite uraganului Irma se ridică în prezent la 12", a declarat pentru AFP Alberto Moscoso, un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă din Florida, fără a furniza mai multe amănunte privind cauzele acestor decese. 

Irma a lăsat în urmă pagube considerabile în special în arhipelagul Keys, unde 85% dintre locuinţe au fost total sau parţial distruse. Este locul care a fost lovit primul de Irma pe teritoriul SUA duminică dimineaţă, când uraganul era însoţit de rafale de vânt de peste 215 km/h. 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că se va deplasa joi în Florida pentru a vedea la faţa locului amploarea pagubelor, însoţit de soţia sa Melania. 

"La modul general, toate casele din Keys au fost afectate într-un fel sau altul", a declarat marţi şeful Agenţiei americane pentru situaţii de urgenţă (FEMA), Brock Long. Circa "25% din casele din Keys au fost distruse şi 60% au fost avariate", a precizat el. 

În restul statului Florida, afectat mai puţin grav, viaţa a început să-şi reia cursul normal. Peste 15 milioane de persoane nu dispun în continuare de electricitate, cărora li se adaugă un milion de persoane în statul vecin Georgia. 

Aeroportul din Miami şi-a reluat marţi parţial activitatea, operând la 30% din capacitate. Oraşul nu a fost scutit de furturi şi 25 de persoane au fost arestate, potrivit serviciilor de poliţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.