Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uraganul Irma a provocat pagube inestimabile la trecerea sa prin Antilele Mici

uragan

Uraganul Irma, de categoria 5, a provocat pagube greu de estimat la trecerea sa prin Antilele Mici în drumul său spre Puerto Rico şi insula La Espańola, cu distrugeri masive de infrastructură, deşi nu există încă date precise privind pierderea de vieţi omeneşti, relatează miercuri EFE. Premierul din Antigua şi Barbuda, Gaston Browne, a folosit reţelele de socializare pentru a semnala că cele două insule au fost devastate de Irma, fără să precizeze însă amploarea pagubelor sau să anunţe existenţa unor victime.

Browne a subliniat că pagubele provocate infrastructurii sunt foarte grave şi a cerut populaţiei multă prudenţă. În insula vecină, Barbados, vânturile au provocat valuri care au făcut ca nivelul mării să crească cu câţiva metri în zona de coastă provocând inundaţii grave, astfel încât autorităţile locale au demarat mai multe operaţiuni de salvare. Preşedintele din San Martín, Daniel Gibbs, a declarat media locale că locuitorii insulei nu s-au mai confruntat niciodată cu aşa ceva şi că zidurile caselor au ajuns să tremure din temelii. Potrivit lui, comunicaţiile au fost întrerupte complet iar tentativele de a lua contact cu teritoriile învecinate au fost infructuoase, conform Agerpres.

În insula San Bartolomé, potrivit serviciului meteo local, vânturile au suflat în rafale de peste 200 de km/h. Mass-media locale semnalează o situaţie apocaliptică, însă deocamdată nu există date concrete având în vedere că uraganul afectează în continuare zona.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.