Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uraganul Rick se apropie de coasta mexicană

fr.de
taifun uragan furtuna

Uraganul Rick a adus ploi abundente şi vânt puternic în unele regiuni de pe coasta mexicană a Oceanului Pacific, duminică târziu, odată cu apropierea centrului său de zonele de uscat, la nord de staţiunea Acapulco, conform Centrului Naţional al Uraganelor (NHC) din Statele Unite, relatează Reuters luni.

Furtuna se afla la ora 3:00 GMT la 100 km sud de oraşul Zihuatanejo din statul Guerrero, fiind însoţită de ''vânturi puternice în rafale şi de ploi abundente''.

Uraganul Rick se îndreaptă spre nord cu aproximativ 9 km/h.

Potrivit NHC, centrul uraganului va atinge zona de uscat spre sfârşitul dimineţii de luni, lovind coasta, de la Tecpan de Galeana, o localitate din statul Guerrero, aflată la nord de Acapulco, până la Punta San Telmo, în statul Michoacan.

Sunt prognozate cantităţi de precipitaţii de peste 50 de centimetri în anumite regiuni din Guerrero şi Michoacan, existând riscul producerii de inundaţii şi alunecări de teren, a precizat NHC.

Agenţia mexicană de protecţie civilă a transmis locuitorilor din regiunile sudice ale acelor state să rămână în case începând de duminică seară.

Ministerul Educaţiei din Guerrero a anunţat că toate cursurile din zona de coastă vor fi suspendate luni, când este valabilă avertizarea de ploi intense, rafale puternice de vânt şi valuri mari în regiunea Costa Grande.

În zona Acapulco şi spre nord, valurile ar putea ajunge la 3-4 metri înălţime, au indicat autorităţile din Guerrero.

Uraganul Rick este de aşteptat să se disipeze până marţi, potrivit NHC.

Autorităţile din Guerrero şi Michoacan, precum şi cele din statele costiere Colima, Jalisco şi Nayarit, au pus la dispoziţie adăposturi în zonele în care se prognozează ploi intense, a declarat un oficial guvernamental pentru Televisa News.

Furtuna Pamela a lovit statul Sinaloa din vestul Mexicului la jumătatea lunii octombrie cu intensitatea unui uragan, dezrădăcinând copaci, avariind unele clădiri şi inundând străzile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.