DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ureterohidronefroză bilaterală, rezolvată în urgență la Spitalul Clinic SANADOR

marcian manu

Litiaza renală și ureterală poate provoca, în timp, în absența unui tratamentul adecvat, probleme grave de sănătate. În această situație, s-a aflat și Constantin V., în vârstă de 74 de ani, care, deși se știa de mulți ani cu litiază renală și ureterală, își trata fiecare episod dureros doar medicamentos, refuzând să apeleze la alte metode de tratament. Decizia nu s-a schimbat decât atunci când simptomele au devenit insuportabile, iar starea sa s-a agravat foarte mult.

„Ultima mea criză de rinichi nu putea fi ameliorată cu nimic. Durerile erau foarte mari și, deși consumam lichide suficiente, urinarea întârzia să apară. În plus, am observat fluctuații de greutate foarte mari, eu având obiceiul de a mă cântări zilnic. Primul gând a fost că am un blocaj renal, așa că am programat urgent un consult urologic. Când am ajuns la SANADOR, eram deja într-un stadiu critic. În urma investigațiilor și a analizelor efectuate, Conf. Dr. Marcian Manu, care mi-a preluat cazul, m-a internat de urgență pentru ureterohidronefroză bilaterală gradul III. Corpul meu a încercat eliminarea unor calculi, care au rămas blocați pe uretere, blocând urinarea și agravând-mi starea de sănătate.”

Echipa medicală condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, medic primar Urologie, șeful Secției Urologie din Spitalul Clinic SANADOR, a efectuat, în urgență, o procedură de ureteroscopie flexibilă, indicată atunci când se suspectează o obstrucție urinară. Calculii identificați în urma procedurii au fost eliminați prin extragere, iar pentru un calcul de pe ureterul drept a fost utilizată litotriția laser.

„Îmi exprim mulțumirea și recunoștința pentru încrederea pe care Conf. Dr. Marcian Manu mi-a insuflat-o. Mi-a explicat meticulos etapele intervenției, dând dovadă de profesionalism, dăruire și promptitudine. Intervenția a decurs bine și analizele sunt deja mai bune, iar aceasta se datorează domnului conferențiar și echipei medicale pe care acesta o coordonează. Pot spune că sunt un producător de pietre veritabil. Acum am înțeles cât de important este să te adresezi specialiștilor la timp. Mii de mulțumiri domnului Conf. Dr. Marcian Manu, mi-a salvat viața. Aici, la SANADOR, am simțit siguranță, respect și empatie față de pacient.”

Investigațiile și intervențiile ce pot fi efectuate la Spitalul Clinic SANADOR cuprind întreaga gamă de proceduri diagnostice și terapeutice pentru patologia aparatului urogenital, de la intervenții minim invazive până la cele reconstructive sau oncologice de mare anvergură. Intervențiile sunt realizate clasic, laparoscopic sau robotic, cu o corectă selecționare a cazurilor de către o echipă de specialiști cu înaltă pregătire profesională, experiență vastă și rezultate de top.

Află mai multe despre intervențiile urologice de mare complexitate abordate la Spitalul Clinic SANADOR!


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.