Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uriașă achiziție de mașini la Interne. Mii de bucati neinscripționate + aproape 100 de SUV-uri pentru șefime

masini politie politia

Direcția Asigurare Logistică Integrată (DALI) a Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a plasat în 18 ianuarie pe SEAP - Sistemul Electronic de Achiziții Publice un anunț de participare prin care intenționează să achiziționeze mii de autovehicule pentru structurile ministerului.

Concret, MAI va achiziționa în cadrul unui acord cadru un număr de autovehicule începând de la cel puțin de 446 până la cel mult 4471 în funcție de contractele subsecvente ce vor fi semnate de către beneficiarii finali, adică de Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Aviație, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcția Generală Anticorupție, Direcția Generală de Protecție Internă, Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări sau Instituțiile Prefectului, a transmis Sindicatul Democratic al Polițiștilor SIDEPOL.

Cele câteva mii de autovehicule se vor achiziționa sub forma a 17 loturi în funcție de tipul lor și beneficiarul care le-a solicitat în cadrul acordului cadru, DALI având calitatea de lider a achiziției în asociație cu celelalte arme, structuri și instituție menționate anterior, precizează SIDEPOL.

Interesant este că din totalul mașinilor care vor fi achiziționate, marea majoritate, adică 3.478 de unități sunt neinscripționate. Cel mai probabil, MAI va scoate din conturi alți bani pentru această operațiune.

content-image

Mașini de lux pentru șefime

În plus, MAI a prevăzut achiziționarea a până la 92 de autoturisme 4X4 „de reprezentare”. Aceastea trebuie să fie extrem de performante, cu motoare de cel puțin 2.900 de centimetri cubi și cu o putere peste 326 CP, adică peste 240kw. SUV-urile de lux vor avea suspensie adaptivă, senzor pentru unghi mort, senzori de frânare automată și părăsirea benzii de rulare și airbaguri froltale, laterale și cortină. Nici farurile LED, camera video de marșarier și climatizarea automată pe două zone nu trebuie să lipsească. În fine, SUV-urile de lux ale MAI vor avea și lumini de avertizare, dar aceastea nu vor fi pe capotă, ci disimulate în grilă, dar și sirene aferente.

Sindicatul mai arată că Poliției Române îi revin expres 4 loturi din cele 17. „Autoturism 4x2 benzină neinscripționat la un preț de ≈ 11.300 EURO/buc. - cel mai probabil Logan, min. 87 C.P., cat. M1, caroserie AA, iar ca dotări: covorașe față spate și cric;

Autoturism 4x4 benzină neinscripționat la un preț de ≈ 18.700 EURO/buc. - cel mai probabil Duster, min. 147 C.P., cat. M1G, caroserie AC/AF(break), 4x4, iar ca dotări: covorașe față spate și cric, sistem stroboscoape + acustic și o priză suplimentară pe partea stângă a șoferului;

Autoturism 4x4 motorină neinscripționat la un preț de ≈ 18.300 EURO/buc. - cel mai probabil Duster, min. 107 C.P:, cat. M1G, caroserie AC/AF(break) 4x4, iar ca dotări: covorașe față spate și cric, sistem stroboscoape + acustic și o priză suplimentară pe partea stângă a șoferului;

Autoturism benzină 4+1 locuri neinscripționat la un preț de ≈ 22.500 EURO/buc. - min. 124 C.P., cat. M1, caroserie AF sau AC(SUV), cutie manuală/automata 6+1, sistem stroboscoape + acustic;

Toate cele 4 loturi vor fi achiziționate fără alte mijloace sau dotări specifice cum ar fi cele de telecomunicații în standard TETRA, caroserie specială, motorizare specială, tabletă, radar mobil, kit specific, ș.a.m.d... Desigur așa cum era de așteptat, e vorba doar de simple autovehicule destinate pieței civile la care vor fi atașate stroboscoape și sirene. Cam acesta este nivelul de standardizare al M.A.I. când vine vorba de autovehicule destinate muncii operative, orice altă dotare precum o stație, o tabletă, un kit specific în funcție de structura beneficiară fiind echipamente de vis pentru angajatul instituției în anul 2023”, arată SIDEPOL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.