Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Egiptului Abdel-Fattah el-Sissi susține că nu există deținuți politici în țara sa

twitter.com
Al-Sissi egipt

Preşedintele egiptean Abdel-Fattah el-Sissi a negat că ar exista deţinuţi politici în ţara sa, punând la îndoială concluziile unui raport recent al organizaţiei Human Rights Watch care indică existenţa a 60.000 de deţinuţi politici în Egipt, informează The Associated Press, citând postul CBS News, relatează Mediafax.

Liderul de la Cairo a mai afirmat într-un interviu pentru CBS că autorităţile din Egipt trebuie să intervină împotriva extremiştilor "indiferent de numărul lor".

După preluarea puterii, în urma unei lovituri de stat în 2012, regimul instituit de fostul general Abdel-Fattah el-Sissi a arestat zeci de mii de persoane acuzate că ar avea legături cu organizaţia islamistă Frăţia Musulmană ori cu diverse grupări militante extremiste.

Măsurile punitive ale regimului condus de Abdel-Fattah el-Sissi au fost criticate de numeroase organizaţii pro-democraţie care consideră că scopul acestor acţiuni a fost acela de a reprima orice opoziţie faţă de regim.

Citește și: SCINDARE în Biserica Ortodoxă: Patriarhul Constantinopolului a semnat actul care va ÎNFURIA Rusia. Mutarea, comparată cu destrămarea Uniunii Sovietice

Postul CBS News, care urmează să difuzeze duminică întreg interviul, a comunicat că autorităţile din Egipt au cerut ca interviul să nu fie difuzat, însă postul a respins această solicitare.

Abdel-Fattah el-Sissi a mai declarat că Egiptul cooperează cu Israelul în ceea ce priveşte operaţiunile de combatere a militanţilor islamici din Peninsula Sinai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.