Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmaşul lui Iohannis la FDGR, decorat de ambasadorul Germaniei

FDGR

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Werner Hans Lauk, i-a înmânat luni seara, la Sibiu, preşedintelui Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Paul Porr, Crucea de Cavaler al Ordinului pentru Merite al Germaniei, pentru "sprijinul minorităţii germane în România, căreia îi revine rolul de puternic de cap de pod în relaţiile româno-germane".

Ceremonia a avut loc în sediul FDGR, în prezenţa a 150 de invitaţi, printre care s-au numărat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precum şi reprezentanţi ai Bisericii Evanghelice din România.

"Stimate domnule Dr. Porr, pentru Republica Federală Germania şi pentru reprezentanţii acesteia sunteţi un interlocutor apreciat şi important. De 25 de ani vă implicaţi voluntar pentru minoritatea germană şi pentru relaţiile strânse dintre ţările noastre, fiind întotdeauna fiabil, promt şi neobosit. Promovarea minorităţii germane este un obiectiv bine conturat al politicii externe a Guvernului Federal. În îndeplinirea acestei misiuni ne bazăm pe personalităţi puternice ca dumneavoastră", a spus ambasadorul Lauk, cu ocazia înmânării însemnelor şi brevetului, potrivit Agerpres.

"Această distincţie mi-a fost oferită pentru activităţile mele obşteşti. (...) De acest spirit obştesc este astăzi mai mult nevoie decât oricând", a spus preşedintele FDGR, Paul Porr.

În vârstă de 64 de ani, Paul Porr este profesor la Facultatea de Medicină din Sibiu şi medic şef al Secţiei de Medicină Internă a Spitalului Clinic Judeţean. Din anul 2008 ocupă funcţia de consilier judeţean la Sibiu.

Până în 1995, a prezidat Forumul local din Cluj, iar din 2013 a devenit preşedintele Forumului regional Transilvania şi vicepreşedinte al FDGR. În februarie 2013 a preluat conducerea FDGR de la Klaus Iohannis, care a renunţat la preşedinţia Forumului, când a trecut la PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.