Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmașul lui Marine Le Pen, Jordan Bardella, promite să ducă mai departe principiile ultranaţionaliste

Facebook Jordan Bardella
Jordan Bardella

Jordan Bardella, ales sâmbătă, la Paris, preşedintele principalului partid de extremă dreapta din Franţa, Reuniunea Naţională (RN, fostul Front Naţional - n.r.), în locul Marinei Le Pen, a promis să menţină unită formaţiunea şi să dea continuitate principiilor ultranaţionaliste promovate de fosta şefă a RN, transmite EFE.

După anunţarea victoriei zdrobitoare a lui Bardella, cu aproape 85% din voturile militanţilor de partid, tânărul eurodeputat a fost primit cu manifestări de euforie, cu strigăte de "Jordan, Jordan!', în La Maison de la Mutualité, centrul de conferinţe parizian care a găzduit sâmbătă cel de-al XVIII-lea congres al RN, în prima sa intervenţie publică în calitate de preşedinte al formaţiunii, scrie agerpres.ro.

"Pentru mine, militant din Seine-Saint-Denis (nordul Parisului), fiul unei familii modeste, mai franceză prin intensitatea sentimentului patriotic decât prin vechime (Bardella este fiul unor imigranţi de origine italiană - n.r.), este o grea şi importantă responsabilitate (...). Accept misiunea şi vă promit oficial şi solemn să servesc (cauza) şi să nu vă decepţionez niciodată", a spus el.

Bardella, care la doar 27 de ani încarnează perfect noile generaţii din vechiul Front Naţional, a anunţat liniile pe care le va apăra în calitate de şef al partidului, o reafirmare a principiilor de bază ale RN, într-un discurs cu accente ultranaţionaliste şi populiste, comentează EFE.

"Vreau să mă adresez celor decepţionaţi de vechile partide, orfanilor dreptei, îndrăgostiţilor de Franţa, celor care resping ideea de a o vedea dispărând. Alăturaţi-vă nouă! Veniţi cu noi pe drumul care conduce la cucerirea puterii şi luaţi-vă locul. Îi vom succeda lui Emmanuel Macron!", a promis Bardella, între urale.

Înăsprirea politicilor de migraţie - pentru care a promis organizarea unui referendum -, expulzarea migranţilor ilegali, ajutoare sociale rezervate francezilor şi respectarea autorităţii şi a frontierelor au fost câteva dintre aspectele-cheie evidenţiate de Bardella.

Dar o mare parte din discursul său a dedicat-o pentru a-i mulţumi Marinei Le Pen, femeia care l-a susţinut în ascensiunea sa fulminantă la vârful politicii şi faţă de care nu şi-a ascuns admiraţia.

"Mi-ar plăcea să vă spun astăzi: întreaga mea recunoştinţă, dar şi mândria de a lucra cu ea, dar mai ales pentru ea şi alături de ea", a declarat Bardella, care a promis totodată că va fi un preşedinte al unităţii. Şi, ca o dovadă a spuselor sale, Bardella l-a numit pe contracandidatul său în alegerile interne, primarul din Perpignan, Louis Aliot, prim-vicepreşedinte al partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.