Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Următoarea ediţie a galei Globurilor de Aur va avea loc la 7 ianuarie

cotidianul
globurile de aur

Următoarea ediţie a galei Globurilor de Aur va avea loc la 7 ianuarie

Următoarea ceremonie a Globurilor de Aur va avea loc la 7 ianuarie, au anunţat joi organizatorii acestor premii, a căror imagine a fost pătată în ultimii ani de acuzaţii de corupţie şi rasism, transmite vineri AFP, conform Agerpres.

Nominalizările vor fi "dezvăluite luni, 11 decembrie", au adăugat organizatorii într-un comunicat.

Aceste distincţii pentru cinematografie şi televiziune au fost mult timp considerate cele mai prestigioase după premiile Oscar.

Globurile de Aur şi-au pierdut însă din strălucire după anul 2021, când Los Angeles Times a dezvăluit anumite detalii din culisele Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood, care forma juriul acestor premii.

Cotidianul a remarcat în special că la acel moment nu existau printre membri persoane de culoare şi a detaliat modul în care votanţii au acceptat cadouri somptuoase din partea studiourilor.

Evitate de elita de la Hollywood în 2022 şi lipsite de televizare, Globurile de Aur au lansat de atunci mai multe reforme pentru o mai mare diversitate în rândul juriului şi pentru a pune capăt derapajelor etice.

În 2023, premiile au revenit la televiziune şi, în pofida unor absenţe, numărul vedetelor prezente pe covorul roşu - de la Steven Spielberg la Michelle Yeoh şi Brad Pitt - a sugerat că Hollywood-ul era pregătit să meargă mai departe.

Ceremonia a înregistrat totuşi cea mai mică audienţă din istoria sa, cu doar 6,3 milioane de telespectatori.

În cadrul reformelor, Globurile de Aur au fost cumpărate de investitori privaţi, iar HFPA urmează să dispară.

Joi, noua organizaţie a anunţat de asemenea formarea unui comitet director "responsabil cu selectarea, aprobarea şi acreditarea jurnaliştilor ca şi a membrilor cu drept de vot" din juriul Globurilor de Aur.

Alcătuită din nouă membri, această comisie "va asigura aplicarea unor norme şi practici riguroase în cadrul corpului electoral", a promis organizaţia.

Aceasta îl include printre membrii săi pe Tim Gray, un jurnalist cheie al influentei reviste Variety, numit vicepreşedinte al Globurilor de Aur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.