Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Următorul summit NATO va avea loc în zilele de 11-12 iulie, la Bruxelles, anunţă Stoltenberg

wall street journal
Jens Stoltenberg

Următorul summit al Alianţei Nord-Atlantice va avea în zilele de 11 şi 12 iulie 2018, la noul cartier general al NATO din Bruxelles, a anunţat vineri într-un comunicat secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg, transmite DPA. 'Vom consolida şi mai mult legătura între Europa şi America de Nord pe care se bazează Alianţa noastră, pe măsură ce continuăm să adaptăm Alianţa pentru secolul a XXI-lea', a afirmat Stoltenberg.

'Ca răspuns la evoluţia ameninţărilor, NATO a implementat cea mai substanţială consolidare a apărării noastre colective din timpul unei generaţii. Grupurile noastre multinaţionale de luptă în estul Alianţei sunt acum deplin operaţionale şi ne întărim prezenţa în regiunea Mării Negre. De asemenea, ne accelerăm eforturile împotriva atacurilor cibernetice şi a ameninţărilor hibride', a mai arătat secretarul general, conform Agerpres.

Activitatea NATO se va concentra pe lupta împotriva terorismului, a mai indicat secretarul general, citat în comunicatul difuzat la Bruxelles. 'Vom continua cooperarea valoroasă cu state şi organizaţii partenere pentru a lupta împotriva terorismului şi a ne menţine un mediu de vecinătate stabil', a mai declarat Stoltenberg, menţionând printre obiectivele NATO în anii următori consolidarea eforturilor Alianţei în Afganistan, susţinerea coaliţiei internaţionale împotriva Statului Islamic şi aprofundarea parteneriatului de securitate cu Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.