Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează clipe grele pentru piața auto: Asociaţia Germană a Industriei Auto se aşteaptă la un declin de 25% al vânzărilor

APIA
masini

Vânzările auto pe piaţa europeană ar urma să scadă anul acesta cu un sfert, comparativ cu 2019, a estimat vineri Asociaţia Germană a Industriei Auto (VDA), transmite DPA, potrivit Agerpres.

Citește și: Condițiile proaste de lucru în care muncesc angajații români în Germania determină schimbări legislative: ministrul german a schimbat legea

"Pieţele internaţionale se confruntă cu un declin record", a avertizat preşedintele VDA, Hildegard Mueller.

Analiştii avertizează că cererea de maşini este afectată de pandemia de coronavirus (COVID-19) şi de întreruperea lanţurilor de aprovizionare. În plus, producţia a fost oprită la multe fabrici, în urma măsurilor de izolare impuse pentru a opri răspândirea pandemiei.

În Germania, the VDA se aşteaptă ca în acest an să fie înmatriculate 2,8 milioane de noi maşini, un declin de 23% faţă de 2019.

În primele şase luni din acest an, vânzările auto în Germania, cea mai mare piaţă auto europeană, au scăzut cu 35%, la 1,21 milioane de unităţi.

Dar Mueller crede că sunt motive de optimism, deoarece a fost depăşită cea mai dificilă perioadă.

Agenţia de evaluare financiară Moody's se aşteaptă ca piaţa auto mondială să se contracte cu 14% în 2020. De asemenea, expertul Ferdinand Dudenhoeffer susţine că 100.000 din cele aproximativ 800.000 de locuri de muncă din sectorul auto din Germania ar putea fi în pericol din cauza crizei coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.