Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează dezvăluiri stânjenitoare în Japonia! Partidul de guvernare îşi va actualiza lista membrilor care au avut legături cu controversata Biserică Unificării

time.com
Fumio Kishida

Partidul Liberal Democrat (LDP), aflat la guvernare în Japonia, va publica o listă actualizată a membrilor care au avut legături cu controversata Biserică a Unificării, a anunţat secretarul general al formaţiunii, citat de agenţia de presă Kyodo, preluată de Reuters, scrie AGERPRES.

LDP, condus de prim-ministrul Fumio Kishida, a anunţat la începutul acestei luni că 179 dintre cei 379 de membri pe care i-a chestionat au interacţionat cu această biserică. Dezvăluirile despre aceste legături au ieşit la lumină după ce fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împuşcat în timpul unui miting electoral. Presupusul ucigaş l-a învinuit că sprijină biserica, despre care a spus că a falimentat-o pe mama sa.

Într-o remaniere a cabinetului luna trecută, Kishida a îndepărtat şapte miniştri care au dezvăluit legături cu biserica, în încercarea de a opri scăderea popularităţii sale.

Cu toate acestea, ministrul economiei, Daishiro Yamagiwa, a recunoscut marţi într-o conferinţă de presă că a participat la un eveniment în 2018 sponsorizat de Biserica Unificării, despre care nu a raportat anterior partidului, potrivit media locale.

Întrebat dacă ar lua în considerare demisia din funcţia de ministru, Yamagiwa a declarat că îşi va asuma responsabilitatea rămânând ministru şi executând măsurile de stimulare economică ale administraţiei, potrivit presei locale.

Odată cu creşterea atenţiei publicului asupra relaţiei dintre partid şi biserică, rata de aprobare a cabinetului a scăzut la aproximativ 30% în sondajele recente.

Un sondaj al agenţiei de ştiri Jiji a constatat săptămâna trecută că aproape două treimi dintre respondenţi dezaprobau modul în care Kishida a gestionat cazul legat de biserică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.