Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează HAOSUL: Se modifică întreg sistemul de transport din Bucureşti - Ilfov

Primăria Capitalei
autobuz STB bucuresti transport

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI) introduce, pentru prima dată după 1990, conceptul de linii care funcţionează numai în anumite zile ale săptămânii, concept utilizat în mai multe oraşe europene, a anunţat, joi, asociaţia.

Proiectul de reorganizare a întregului sistem de transport din Regiunea Bucureşti - Ilfov se va desfăşura până în luna septembrie.

Astfel, începând cu data de 26 iunie 2021, linia 65 (de troleibuz) va funcţiona doar în zilele lucrătoare şi numai în orele de vârf (06:30 - 09:30 şi 16:00 - 20:00). Parcul de vehicule disponibilizat astfel va fi redistribuit pe linia 86, o linie foarte solicitată.

Tot din 26 iunie a.c., TPBI a dispus şi alte măsuri de optimizare a transportului public de călători şi de armonizare a acestuia cu cererea de transport, dar şi cu bugetul alocat de Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) membre.

"Linia 268 va fi suspendată, iar parcul va fi redistribuit pe liniile 168 şi 368. Pentru facilitarea transferului de călători, tramvaiele liniilor 23 şi 27 şi autobuzele liniei 232 vor efectua opriri în ambele sensuri în staţiile "Parcul Carol I" de pe traseul liniilor 7 şi 47 amplasate pe Str. 11 Iunie", precizează TPBI într-un comunicat remis.

De asemenea, linia 163 va funcţiona pe un traseu modificat între terminalele "Giuleşti Sârbi" şi "Piaţa Operei". Astfel, pe sensul spre Piaţa Operei: terminal "Giuleşti Sârbi", traseu de bază până la intersecţia Calea Plevnei/ Str. Ştirbei Vodă, apoi pe un traseu modificat pe Strada Ştirbei Vodă, Splaiul Independenţei, Bulevardul Eroii sanitari, Piaţa Operei. Pe sensul către Giuleşti Sârbi: Piaţa Operei, Bulevardul Eroii Sanitari, Bulevardul Eroilor, Strada Ştirbei Vodă, Calea Plevnei, apoi traseul de bază până la terminal "Giuleşti Sârbi".

Linia 117 va funcţiona pe sensul spre terminalul "Piaţa Sf. Vineri" pe un traseu modificat în perimetrul rondului George Coşbuc, autobuzele traversând intersecţia pe spaţiul carosabil central. Autobuzele vor efectua oprire în staţia "Piaţa Regina Maria", amplasată pe Bd. Regina Maria, comun cu tramvaiele 32. Staţia "Piaţa Regina Maria", amplasată în rond, se suspendă.

Linia 261 va funcţiona pe sensul către terminalul "Complex Comercial Băneasa" pe un traseu modificat de la intersecţia Şos. Bucureşti-Ploieşti/ Str. Elena Văcărescu, pe Şos. Bucureşti-Ploieşti până la Pasajul Băneasa, apoi traseul de bază. Celălalt sens nu se modifică.

Nu în ultimul rând, pe sensul de mers către terminalul "Valea Oltului", autobuzele liniei 368 vor efectua opriri şi în staţia "Piaţa Romană" amplasată pe Bd. General Gheorghe Magheru, comun cu linia 381. Pentru codificarea variantelor de traseu Bis ale liniilor de transport public se va utiliza sufixul B. De exemplu: 331B, R447B.

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorităţi publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competenţă, conform Regulamentului CE, raportează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.