Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează prima ediție a Jocurilor Olimpice de Esports: Șeful CIO și-a scris discursul cu ajutorul AI

https://www.dw.com/en/opinion-a-victory-for-the-ioc-as-thomas-bach-stands-up-to-russia/a-41666616
thomas bach

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a folosit discursul său de la ceremonia de deschidere a sesiunii de duminică a organizației, în Mumbai, India, pentru a lansa o ediție inaugurală a Jocurilor Olimpice de sporturi de tip Esports, informează insidethegames.

Bach a îndemnat, de asemenea, la o schimbare de mentalitate pentru a exploata oportunitățile oferite de inteligența artificială (AI), scrie mediafax.ro.

El a discutat despre importanța tot mai mare a sporturilor de tip esports în cadrul mișcării olimpice, amintind inclusiv prima ediție a Săptămânii Olimpice a Sporturilor de tip Esports din Singapore la începutul acestui an, și dorește ca Comisia Esports recent înființată, condusă de de președintele Uniunii Cicliste Internaționale și a Comitetului Național Olimpic și Sportiv Francez, David Lappartient, să exploreze crearea unor "Jocuri Olimpice de tip Esports".

Nu a fost stabilit niciun obiectiv pentru lansarea Jocurilor Olimpice de Sporturi Esportive și nici detalii suplimentare privind formatul acestora, dar duminică, în prima zi a sesiunii, sunt programate rapoarte privind activitățile comisiilor CIO.

Săptămâna Olimpică a Sporturilor Esportive a urmat după seria olimpică virtuală online Olympic Virtual Series, lansată în 2021.

CIO a salutat Săptămâna Olimpică a Sporturilor Esportive ca fiind un succes, indicând 500.000 de participanți unici la seria olimpică de esporturi, peste șase milioane de vizualizări pe canalele live și prezența a peste 130 de participanți la 10 evenimente din Singapore.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu unele critici din partea fanilor pentru includerea unor titluri precum Tic Tac Bow, și omiterea celor precum Dota 2, League of Legends și Counter-Strike.

Bach a subliniat în mod constant că jocurile percepute ca glorificând violența nu vor fi binevenite și a susținut că astăzi abordarea sa față de esports este din ce în ce mai populară.

"Există trei miliarde de oameni care joacă esports și jocuri de noroc în întreaga lume", a împărtășit el.

"Se estimează că peste 500 de milioane dintre ei sunt interesați în mod specific de esports, care include sporturi virtuale și simulări sportive.

"Ceea ce este și mai relevant pentru noi: majoritatea dintre ei au sub 34 de ani. Acesta este motivul pentru care am luat decizia strategică de a ne implica în esports într-un mod holistic.”

Bach a abordat anterior oportunitățile și provocările oferite de inteligența artificială, recunoscând că inclusiv o parte din discursul său de la început a fost generat cu ajutorul tehnologiei, atunci când a discutat despre viitorul Jocurilor Olimpice ca fiind o "fuziune convingătoare între tradiție și progres".

El a subliniat domeniile în care AI ar putea "revoluționa" sportul, inclusiv crearea de planuri de antrenament individualizate pentru sportivi, arbitrajul și organizarea Jocurilor Olimpice, transmisiunile și experiența spectatorilor.

Un nou grup de lucru pentru inteligență artificială a fost rugat să examineze oportunitățile și riscurile pentru mișcarea olimpică, în condițiile în care unele semne timpurii ale impactului său pot fi văzute la Paris 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.