Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează România? Zara închide toate magazinele din Spania

lacat

Cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, Inditex, închide temporar, începând de sâmbătă, toate magazinele sale din Spania, a anunţat Europa Press, citând surse din interiorul grupului spaniol, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al companiei declarase vineri pentru Reuters că vor fi închise temporar magazinele în zonele pe care Guvernul le-a desemnat ca fiind cele mai afectate de epidemia de coronavirus (Covid-19), inclusiv Madrid, informează agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

Cea mai mare reţea de magazine a Inditex se află în Spania, aceasta reprezentând aproximativ o şesime din vânzările totale ale grupului controlat de miliardarul Amancio Ortega. În România, la finele anului trecut, reţeaua Inditex era formată din 57 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Massimo Dutti.

Premierul Pedro Sanchez a anunţat vineri decretarea stării de urgenţă pe întreg teritoriul Spaniei, pentru a se putea lua măsuri împotriva propagării pandemiei de coronavirus.

Citește și: Anunț de ultimă oră! Din cauza epidemiei cu COVID-19, se prorogă termenul pentru plata impozitelor

Un consiliu de miniştri extraordinar ar urma să adopte sâmbătă un decret prin care Spania este plasată ''în stare de urgenţă pentru o perioadă de 15 zile'', a precizat Sanchez într-o scurtă declaraţie televizată, după ce numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în Spania la 4.231 şi cel al deceselor provocate de Covid-19 la 120, această ţară fiind, după Italia, a doua din Europa cea mai afectată de epidemie.

Tot vineri, producătorii auto Renault şi Nissan au anunţat că au oprit vineri temporar producţia, sau intenţionează să o oprească săptămâna viitoare, la unele fabrici din Spania, din cauza lipsei de componente, ca urmare a efectelor pandemiei.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl liniștește pe Florin Cîțu: Nu l-aș fi votat nici daca era să mi se taie o mână .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.