Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează Timișoara? Procurorii germani au DESCINS la Continental, pentru a verifica MANIPULAREA datelor privind emisiile

Continental Timisoara

Procurorii germani au efectuat din nou percheziţii la unităţile companiei Continental AG din Hanovra şi Regensburg, în cadrul anchetei privind manipularea emisiilor (Dieselgate), transmit DPA şi Reuters. Continental are un sediu și în Timișoara, oraș efectiv sufocat de miros de cauciuc, unde autoritățile refuză să ia măsuri împotriva companiei premiate de Klaus Iohannis.

Scandalul a izbucnit în septembrie 2015, după ce Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, conform Agerpres.

Citește și: SCÂNTEI în PSD: Liviu Pop face SONDAJ să afle dacă să demisioneze sau nu din PSD, după ce a fost SCOS de pe liste

Un purtător de cuvânt al Continental AG a confirmat joi că sediile din Hanovra şi Regensburg au fost percheziţionate din nou în 22 septembrie, după ce fuseseră verificate în iulie.

"Continuăm să cooperăm deplin", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Investigatorii verifică dacă angajaţii de la fosta divizia de inginerie a Siemens (VDO), preluată de Continental în 2007, au acceptat o comandă pentru sistemul de control al motoarelor diesel de 1,6 litri, care ar fi încălcat reglementările de mediu, mascând poluarea excesivă.

Miercuri, oficialii Continental au avertizat că firma va raporta pierderi trimestriale în 11 noiembrie, când vor fi publicate rezultatele financiare înregistrate în trimestrul trei din 2020.

Continental AG este al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope. Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzine din Timişoara, Sibiu şi Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.