Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen a promis sprijin Uniunii Africane pentru a rezolva conflictele de pe continent

Agerpres
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis joi sprijin Uniunii Africane (UA) pentru a rezolva conflictele de pe continent, inclusiv pe cel din Libia, potrivit DPA, potrivit Agerpres.

"Ne aveţi de partea voastră, deoarece este un lucru de maximă importanţă pentru dezvoltarea acestui continent", a afirmat şefa CE în timpul unei vizite la sediul UA de la Addis Ababa.

Războiul din Libia a fost un bun exemplu despre cât de bine pot colabora UE şi UA în găsirea unor rezolvări la conflicte, a mai spus Ursula von der Leyen, adăugând că Libia a fost de asemenea un exemplu despre cât de dificil este să implementezi aceste soluţii.

Ursula von der Leyen, care s-a deplasat în Etiopia cu o delegaţie de 20 de membri, printre care şi şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, a făcut aceste comentarii ca răspuns la un avertisment al UA că războiul civil în desfăşurare în Libia, care a început în 2001 după căderea liderului Muammar Gaddafi, ar putea destabiliza Africa.

Citește și: S-a găsit un tratament pentru coronavirus și este deja produs: experții medicali confirmă faptul că dă rezultate

Conflictul a dus la un aflux de insurgenţi şi arme în regiunea Sahel, potrivit preşedintelui Comisiei Uniunii Africane, Moussa Faki Mahamat.

"Regiunea este sub un mare risc", a afirmat Mahamat, cu referire la numeroasele grupuri teroriste şi rebele islamiste active în zonă.

În cadrul vizitei la UA, Ursula von der Leyen ar urma să discute de asemenea despre securitate, migraţie şi digitalizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.