Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula Von der Leyen anunţă un 'plan de acţiune' împotriva rasismului și a 'crimelor motivate de ură' în UE

Euractiv
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi-a anunţat miercuri intenţia de a prezenta ”un plan de acţiune” împotriva rasismului şi ”crimelor urii, indiferent că au la bază rasa, religia, genul sau sexualitatea”, relatează AFP.

”Este timpul, în prezent, să construim o Uniune cu adevărat antirasistă - condamnând rasismul, dar şi acţionând”, a declarat ea în discursul său program anual despre starea Uniunii Europene pe care l-a susţinut în Parlamentul European (PE), potrivit news.ro.

Citește și: Gheorghe Piperea: ‘Nu există pușcărie pentru toți. Dacă ar da măștile jos, nu i-ar băga nimeni la pușcărie’

”Comisia va prezenta un plan de acţiune pentru a începe concretizarea acestui proiect. În acest cadru, vom propune lărgirea listei infracţiunilor prevăzute de legislaţia UE cu privire la toate formele de crime ale urii şi discursuri ale urii - indiferent că se bazează pe rasă, religie, gen sau sexualitate”, a spus ea.

Între evoluţiile aşteptate, ea a promis o consolidare a ”legilor în domeniul egalităţii rasiale acolo unde există lacune”, dar şi folosirea bugetului UE ”pentru a lupta împotriva discriminării în domenii ca locurile de muncă, locuinţe sau îngrijiri de sănătate”.

”Vom deveni mai severi în domeniul aplicării legislaţiei în cazul întârzierii punerii în aplicare”, a avertizat preşedinta CE.

Citește și: Codrin Ștefănescu, ieșire scandaloasă la adresa lui Nicușor Dan și Rareș Bogdan: ‘Oricât de mare ar fi mizeria, rahatul, șpaga, chiar nu contează!’

Ursula von der Leyen a dat asigurri că UE va îmbunătăţi ”educaţia şi cunoştinţele cu privire la cauzele istorice şi culturale ale rasismului” şi va ataca ”prejudecăţile inconştiente, indiferent că sunt ale cetăţenilor, instituţiilor, eventual ale algoritmilor”.

”În plus, Comisia va desemna primul său coordonator în domeniul luptei împotriva rasismului, cu scopul de a acorda acestei probleme o atenţie prioritară”, a anunţat preşedinta CE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.