Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen dă BOMBA: STRATEGIA UE de vaccinare, plină de GREȘELI

Shz
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut miercuri că s-au făcut greşeli în strategia de vaccinare a UE, dar a apărat în acelaşi timp principiile de bază ale acesteia, relatează DPA şi Reuters., scrie Agerpres.

 

"Am întârziat prea mult cu aprobările", a spus şefa executivului comunitar în Parlamentul European, cu ocazia unei dezbateri privind strategia de vaccinare a UE.

Citește și: Florin Cîțu DĂ BOMBA! PRIMUL SPOR care li se va TĂIA bugetarilor: Am descoperit sporuri de care nu știam că există

"Şi poate că am fost prea siguri că ceea ce am comandat va veni cu adevărat la timp", a adăugat ea.

"Am subestimat dificultatea legată de producţia în masă. Într-un fel, ştiinţa a surclasat industria", a spus Von der Leyen.

Cu toate acestea, şefa Comisiei Europene a apărat decizia de a opta pentru o autorizare condiţionată de punere pe piaţă, şi nu pentru pentru o aprobare de urgenţă a vaccinurilor în UE.

"Nu poate exista niciun compromis atunci când e vorba de injectarea unei substanţe active biologic unei persoane sănătoase", a spus ea.

Cele trei-patru săptămâni suplimentare necesare pentru acest proces au fost o investiţie esenţială în a insufla încredere publică, potrivit şefei executivului european, chiar dacă acest lucru a încetinit acum campania de vaccinare în UE.

Von der Leyen a mai precizat că au fost livrate 26 de milioane de doze de vaccin şi că, până la sfârşitul verii, ar trebui ca 70% din populaţia adultă a UE să fie vaccinată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.