Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen doreşte în continuare învestirea CE pe 1 decembrie, deşi comisarul britanic va fi desemnat ulterior

Euractiv
Ursula von der Leyen

Preşedinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, are în continuare în plan ca activitatea noului executiv comunitar să înceapă pe 1 decembrie, deşi guvernul de la Londra a anunţat că nu va propune un comisar european din partea Regatului Unit înaintea alegerilor anticipate care se vor desfăşura în această ţară pe 12 decembrie, transmite agenţia DPA preluata de agerpres.

''Obiectivul preşedintei-alese Von der Leyen rămâne să aibă colegiul (comisarilor) învestit pe 1 decembrie'', a declarat purtătorul de cuvânt comunitar Jens Flosdorff. ''În prezent examinăm cu atenţie următorii paşi, având în vedere poziţia Regatului Unit. Vom anunţa orice asemenea pas de îndată ce ne vom încheia analiza'', a adăugat el, menţionând că Ursula von der Leyen se află în contact pe acest subiect cu statele membre ale UE şi cu Parlamentul European.

Jens Flosdorff a confirmat că Ursula von der Leyen a primit miercuri o scrisoare din partea guvernului britanic, în care se menţionează că Regatul Unit ''nu doreşte să oprească UE în procedurile de formare cât mai rapidă a unei noi comisii şi este dispus să coopereze''.

Potrivit unor surse europene, Ursula von der Leyen a obţinut avizul juridic conform căruia lipsa unui comisar britanic nu va împiedica noua sa echipă să-şi preia atribuţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.