Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen, îngrozită de victoria Giorgiei Meloni: amenință pe față Italia/ Reacție virulentă de la Roma

Digi24
Ursula vor der Leyen

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut o intervenție brutală în procesul legislativ din Italia și a spus că în cazul în care la Roma va ajunge un Guvern de extremă dreapta, atunci Bruxellesul ar putea iniția proceduri prin care fondurile europene ale Italiei să fie tăiate.

Citește și: Cutremur în Europa: `extremiștii` de dreapta câștigă categoric alegerile în Italia

Ursula von der Leyen a catalogat alianța de extremă dreapta din Italia drept ”prietenii lui Putin” și a spus că își exprimă speranța că aceștia nu vor avea un comportament deviant în cadrul Uniunii Europene.

„Vom vedea. Dacă lucrurile o iau într-o direcție dificilă, și am vorbit despre cazurile Ungaria și Polonia, avem instrumente să reacționăm”, a spus Ursula von der Leyen.

Între timp, Giorgia Meloni, liderul partidului Frăția Italiei, a câștigat alegerile și este la un pas de a deveni prima femeie prim-ministru din istoria Italiei.

Replica a venit rapid din partea lui Matteo Salvini, cel care a cerut demisia președintelui Comisiei Europene.

"Ce e asta, o ameninţare? Aroganţă ruşinoasă. Respectaţi votul, liber, democratic şi suveran al poporului italian! Prietenii tuturor, valeţii nimănui", a scris el pe contul său de Twitter. "Fie îşi cere scuze, fie demisionează", a mai declarat el pentru cotidianul "Il Corriere della Sera".

Acelaşi ecou din partea vicepreşedintelui Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi, care a făcut o alianţă cu Liga şi Fratelli d'Italia al Giorgiei Meloni. Declaraţiile dnei von der Leyen sunt "un amestec" în campanie, a apreciat Antonio Tajani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.