Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen laudă ritmul 'uimitor' al reformelor Ucrainei

Inquam Photos / George Calin
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a lăudat vineri progresele "uimitoare" ale Ucrainei în implementarea reformelor pentru combaterea corupţiei, păstrarea drepturilor minorităţilor şi asigurarea unei justiţii independente, scrie agenţia Reuters.

Lupta împotriva corupţiei este o cerinţă de top pentru ca Ucraina să se alăture Uniunii Europene, care a oferit Kievului anul trecut statutul de candidat, potrivit Agerpres.

Ucraina lucrează la un pachet de reforme "care se întinde de la independenţa justiţiei până la anticorupţie, de la drepturile minorităţilor la libertatea presei", a declarat von der Leyen în timpul unei ceremonii de premiere la New York.

"Trebuie să spun că este uimitor să vezi cât de rapid şi hotărât implementează Ucraina aceste reforme în ciuda războiului. Ei îşi

apără ţara şi o reformează", a spus ea, deşi nu a abordat în particular cererea Ucrainei de a adera la blocul celor 27 de naţiuni sau să fi specificat o măsură de reformă la care a făcut referire.

Înalţi oficiali ai UE au declarat luna trecută că Ucraina face progrese în reformele politice pentru a deschide calea spre discuţiile de aderare, dar că mai trebuie să progreseze în cinci domenii importante.

FMI a deblocat luna trecută o tranşă de 890 de milioane de dolari din pachetul său bazat pe "progresul puternic" al Ucrainei în îndeplinirea angajamentelor privind reformele, dar a declarat că alte măsuri de transparenţă şi anticorupţie "trebuie să continue fără întârziere", aminteşte Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.