Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen promite că UE va 'reduce birocrația' în politica agricolă comună

Mandel Ngan/AFP via Getty Images
ursula von der leyen

Comisia Europeană va pregăti o propunere pentru 'a reduce povara administrativă' care apasă asupra agricultorilor, a anunţat joi preşedinta executivului UE, Ursula von der Leyen, pentru a încerca să răspundă furiei din sector, transmite AFP.

'Vom lucra împreună cu preşedinţia belgiană (a Consiliului UE - n.red.) la o propunere pe care o vom prezenta (...) pentru a reduce povara administrativă' a procedurilor Politicii Agricole Comune (PAC), a declarat şefa Comisiei după summitul UE desfăşurat la Bruxelles, potrivit Agerpres.

Ea a promis că propunerea va fi 'gata la timp' pentru viitoarea reuniune a miniştrilor agriculturii ai statelor membre, prevăzută la 26 februarie la Bruxelles.

'Trebuie să apărăm interesele legitime ale agricultorilor, mai ales în negocierile noastre comerciale, garantând condiţii de concurenţă echitabile în ce priveşte normele', a mai afirmat Ursula von der Leyen.

Acordul comercial aflat în discuţie cu ţările sud-americane din MERCOSUR este o sperietoare pentru sectorul agricol european, chiar dacă Bruxellesul a recunoscut la începutul săptămânii că, în acest stadiu, 'nu sunt întrunite condiţiile' pentru semnarea lui.

În marja summitului UE, von der Leyen a avut o întâlnire joi după-amiază cu reprezentanţi ai Copa-Cogeca, organizaţie a sindicatelor agricole majoritare în UE, a anunţat aceasta pe reţeaua X (ex-Twitter).

La întâlnire au luat parte şi şefii guvernelor belgian şi olandez, precum şi delegaţi ai unor organizaţii agricole belgiene.

'UE trebuie să aducă răspunsuri concrete şi pragmatice, departe de ideologie şi de dogmatism', insistă organizaţia, care, într-o scrisoare trimisă miercuri Comisiei, avertiza că 'poverile economice şi birocraţia îi sufocă pe agricultori'.

Anunţul de joi al Comisiei survine în timp ce mii de manifestanţi veniţi din mai multe ţări şi în jur de 1.200 de tractoare au invadat joi străzile din Bruxelles, ca ecou al furiei din sectorul agricol european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.