Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen speră să obţină sprijinul Austriei pentru reformarea sistemului de azil

Euractiv
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află la Viena în încercarea de a obţine sprijinul Austriei pentru reformarea legislaţia Uniunii Europene privind azilul, în contextul în care continuă neînţelegerile din blocul comunitar în legătură cu gestionarea sosirii de migranţi în special din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană vrea să înainteze un plan sustenabil privind gestionarea sosirilor de migranţi până la sfârşitul lunii martie, a afirmat duminică Von der Leyen în cadrul unei recepţii. 

Planul va viza şi aşa-numitul Regulament Dublin care stabileşte responsabilitatea ţărilor în privinţa solicitanţilor de azil, a mai spus ea.

Citește și: Guvernul Orban pregătește desființarea ghișeelor din casele de pensii: explicațiile ministrului Muncii, Violeta Alexandru

"Iar aici avem nevoie de sprijinul dumneavoastră", i s-a adresat ea cancelarului austriac Sebastian Kurz, ai cărui conservatori au câştigat alegerile din octombrie şi au format un nou guvern cu Verzii. 

Austria a avut "un nivel ridicat de credibilitate" în rândul ţărilor est-europene, a declarat ea. Aceste ţări s-au opus reformelor la Regulamentul Dublin, pentru a evita situaţia de a fi nevoit să primească mai mulţi migranţi. 

Prioritatea Austriei a fost să protejeze graniţele externe ale UE, a spus Kurz. 

Discuţiile dintre cei doi lideri ar urma de asemenea să se concentreze şi pe schimbările climatice, Balcanii şi Brexit-ul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.