Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen transmite un mesaj Balcaniilor de Vest: Aparţin Uniunii Europene, aceste ţări au parcurs 'un drum lung' în realizarea de reforme

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că liderii Uniunii Europene ar trebui să transmită un mesaj pozitiv celor şase state din Balcanii de Vest care aspiră să adere la blocul comunitar, în pofida blocării negocierilor, informează dpa, citat de agerpres.

'Vrem să trimitem un mesaj foarte clar, iar acest mesaj este că Balcanii de Vest aparţin Uniunii Europene', le-a spus preşedinta Comisiei reporterilor.

Ea a afirmat că aceste ţări au parcurs 'un drum lung' în realizarea de reforme, chiar dacă mai sunt necesare eforturi în ce priveşte statul de drept, independenţa justiţiei şi libertatea presei.

În condiţiile în care cererile de aderare sunt practic îngheţate, o ofertă ce va fi prezentată la summitul UE-Balcanii de Vest de miercuri, din Slovenia, va viza investiţii în regiune în anii următori, a adăugat Ursula von der Leyen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.