Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula Von der Leyen, viitoarea șefă a Comisiei Europene, a anunțat că ar putea respinge candidaţi la postul de comisar european

Guvern
dancila leyen ursula

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, speră să aibă spaţiu de manevră în alegerea componenţei Colegiului comisarilor pentru următorii cinci ani, transmite dpa.

Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, a declarat că nu toate persoanele nominalizate de statele membre ale Uniunii Europene drept candidaţii lor la postul de comisar european ''se vor afla în final în echipa preşedintelui ales'', informează agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu, semnal pentru Rareș Bogdan și PNL: ‘Afară PSD!’

Von der Leyen lucrează în prezent pentru a-şi atinge obiectivul ca jumătate din membrii viitoarei Comisii Europene să fie femei, a spus Andreeva, care a adăugat că este prematur să ofere alte detalii.

Comisia Europeană este formată din câte un comisar din fiecare stat membru al UE. Întrucât din Germania provine Ursula von der Leyen, celelalte 26 de ţări membre au avut termen până la finalul zilei de luni, 26 august, pentru a-şi nominaliza candidaţii la postul de comisar european.

Citește și: Traian Berbeceanu dă cărțile pe față: ‘Măi copii, lăsați feișănu că bătaia doare’

Regatul Unit nu a prezentat un candidat întrucât ţara va părăsi UE pe 31 octombrie acest an.

Guvernul ceh a anunţat luni că o va numi pentru încă un mandat de comisar european pe Vera Jourova, în prezent comisar european pentru justiţie. Praga doreşte de această dată un portofoliu economic, fie că este vorba de economia digitală, de comerţul exterior sau de piaţa unică europeană.

Citește și: Și-a făcut harakiri! Demisie din Guvernul Dăncilă

Preşedintele ales al CE are competenţa de a respinge nominalizări şi de a decide portofoliul care va fi deţinut de fiecare comisar european.

Interviurile Ursulei von der Leyen cu candidaţii nominalizaţi vor începe marţi. Ulterior, candidaţii vor fi audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Noua Comisie Europeană - componenţa şi programul său - va trebui să fie aprobată de plenul Parlamentului European înainte ca executivul comunitar să-şi preia mandatul la 1 noiembrie.

Citește și: Traian Băsescu, semnal pentru Rareș Bogdan și PNL: ‘Afară PSD!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.