Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uruguay a instalat primul său bancomat Bitcoin, devenind a 11-a țară din America de Sud care încurajează public adoptarea cripto

coindesk.com
atm bitcoin criptomonede

Uruguay a instalat primul său bancomat bitcoin ( BTC ), devenind a 11-a țară din America de Sud care încurajează public adoptarea cripto. Înainte de implicarea Uruguayului, America de Sud a găzduit 79 de bancomate, care reprezentau 0,2% din instalațiile globale de bancomate BTC, conform cointelegraph.com.

Potrivit lui Ámbito, primul cripto bancomat din Uruguay a fost instalat în orașul de coastă Punta del Este, o atracție turistică majoră din regiune. Primul ATM Bitcoin din Uruguay a fost dezvoltat și instalat în parteneriat cu două companii locale de cripto - URUbit și inBierto.

ATM-ul cripto din Uruguay acceptă în prezent retragerea și depunerea a cinci criptomonede, și anume — BTC, Binance Coin ( BNB ), Binance USD (BUSD), Ferret Token (FRT) și Urubit (URUB). FRT și URUB sunt criptomonede interne gestionate și distribuite de URUBit și, respectiv, inBierto.

Adolfo Varela, CEO-ul inBierto, a confirmat că inițiativa a fost finanțată 100% de guvernul Uruguayului. inBierto este o platformă de investiții cripto, care este și membru al Camerei Uruguayane a Fintech (Cámara Uruguaya de Fintech), un accelerator de startup-uri axat pe sectorul fintech. URUBit este un token descentralizat creat în Uruguay și implementat în Binance Smart Chain (BSC).

Datele de la Coin ATM Radar arată că Columbia este lider pe piața sud-americană cu 31 de instalații cripto ATM până în prezent, care este urmată de Brazilia și Argentina la 22 și, respectiv, 11 instalații.

Alte țări din America de Sud, cum ar fi Ecuador, Venezuela, Aruba și Saint Kits și Nevis au instalat, de asemenea, un ATM cripto.

inBierto nu a răspuns încă solicitării de comentarii a Cointelegraph.

Înrudit: Senatorul uruguayan a prezentat un proiect de lege pentru a permite utilizarea cripto-ului pentru plăți

Anul trecut, un senator uruguayan a prezentat un proiect de lege care urmărește să reglementeze criptomoneda și să permită companiilor să accepte criptoplăți.

După cum a raportat Cointelegraph, senatorul Juan Sartori nu a fost dornic să adopte criptomonede ca mijloc de plată legal. În schimb, el a sugerat:

„Astăzi prezentăm un proiect de lege care urmărește să stabilească o utilizare legitimă, legală și sigură în afacerile legate de producția și comercializarea monedelor virtuale în Uruguay.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.