Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

URZICA, minunea care purifică sângele, calmează şi infrumuseţează

urzica

Din punct de vedere mitologic urzica era asociata de catre nordici cu zeul tunetului Thor.  Astfel se credea ca urzica era atat de puternica incat te putea proteja de tunet. Adevarul este ca urzica (Urtica dioica) este una dintre cele mai potente plante.

Frunzele sale contin o proportie mare de clorofila, flavonoizi steroli (constructori de sistem imunitar), enzime din plante, o serie mare de minerale, si vitaminele A si C si sunt una dintre cele mari surse naturale de siliciu dintre alimente.

Pierdere in greutate

Frunzele de urzica cresc functia tiroidei , crescand metabolismul. De asemenea scot mucusul din colon, eliberand astfel reziduurile in exces.

Urzica este atat de bogata in minerale incat pur si simplu satisface foamea. Urzica este astfel benefica in special pentru cei care mananca peste masura. Mancatul urzicapeste masura este adesea un semn al corpului care cauta minerale . Odata ce corpul are mineralele pe care le cauta nevoia de a manca in exces se opreste.

Urzica contine serotonina si colina acetiltransferasa si acetilcolina fiind astfel o mancare si pentru sistemul nervos.

Purificarea sangelui

Datorita mineralelor alcaline precum fier si siliciu, are renumele de planta pentrut infrumusetarea de inalt calibru . Frunzele de urzica sunt foarte alcaline, ele neutralizeaza si dizolva reziduurile acide din sange. Pe de alta parte efectul diuretic ajuta la scoaterea tuturor acestor reziduuri din corp.

Urzica este ideeala acolo unde exista probleme legate de toxicitate si supra aciditate. Astfel, piele de calitate prosta, unghii slabite, dinti deteriorati si pierderea lustrului sunt cu toate ameliorate atunci cand urzica devine parte importanta din meniu.

Urzica este de asemnea buna pentru eczema, in special la gat, fata, si urechi. Aceste proprietati sunt benefice datorita continutului mare de silicon, clorofila, vitamina C.

Sucul de urzica

Daca vreti sa evitati riscul de a fi intepati de urzica , le puteti aduna si da prin jucer. Puteti astfel sa beneficiati de toate efectele minunate ale urzicii.

De asemenea sucul de urzica poate fi folosit la clatirea parului restaurand astfel culoarea naturala a parului.

Cum se mananca urzica

Binenteles ca cel mai bine este sa consumam urizca in forma ei proaspata cruda. Insa mare atentie la tepii acesteia. Metoda veche a druizilor este de a culege frunzele de dedesubt si a le infasura evitand astfel partea de sus unde se afla mjoritea tepilor. Dar pentru lumea moderna, cel mai usor este sa uscam frunzele si sa le dam printr-o rasnita apoi sa le folosim in ceaiuri sau alte mancaruri. Pe de alta parte procesarea frunzelor de urzica de orice fel (blender, juicer, chiar si lovirea cu o piatra), face ca urzica sa-si piarda capacitatea de a urzica. Pe de alta parte gatirea plantei inlatura de asemenea orice pericul dar si multe dintre substantele nutritive sensibile la caldura . Este bine sa culegeti plantele care nu depasesc 1 metru. In general plantele sub 1 metru sunt mai tinere si implicit mult mai pline in substante nutritive necesare plantei pentru a creste si a se maturiza. In caz ca planta este mai inalta incercati sa culegeti o parte dinspre varf.

Calmarea urzicarii

Exista mai multe metode de calmare a urzicarii. Printre acestea : brustrele (radacina) vindeca ranile de la urzica, cremele pe baza de MSM vindeca imediat urzicarea, dar poate cea mai la indemana solutie este chiar sucul urzicii care vindeca urzicarea.

sursa: viataverdeviu.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.