Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Usain Bolt, șocat că Federația jamaicană s-a abținut la votul pentru un set de reforme vizând IAAF

sport.ro
Usain Bolt

Superstarul atletismului mondial, jamaicanul Usain Bolt, s-a declarat ''șocat'' de decizia Federației de resort din țara sa de a se abține de la votul privind implementarea unui set de reforme privind funcționarea IAAF, scrie Reuters. Votul s-a dat în cadrul Congresului extraordinar al Federației internaționale de atletism (IAAF), de la Monaco, iar pachetul de reforme, adoptat în final cu o largă majoritate, vizează inclusiv crearea unei instanțe independente însărcinate cu probleme de dopaj și de corupție. ''Am fost șocat să aud că delegația Jamaicăi s-a abținut. Este ridicol dar și oarecum amuzant să vezi că IAAF încearcă să facă pași importanți pentru a ajunge să avem un sport mai bun iar noi, Jamaica, considerăm că totul este bine astfel încât să nu susținem aceste reforme'', a spus Usain Bolt, care a participat în capitala țării sale la lansarea filmului ''I Am Bolt''.

Atletul s-a declarat în mai multe rânduri în favoarea unor sancțiuni mai dure pentru sportivii depistați dopați. ''Eu mereu am zis că este nevoie de sancțiuni mai dure: o singură șansă. Trebuie să vorbești cu oamenii și să-i faci să înțeleagă: ascultă, vei fi prins și nu vei mai avea încă o șansă'', a spus atletul, luna trecută, la Londra. În august, aruncătorul german de disc Robert Harting, cunoscut pentru remarcile sale, i-a reproșat lui Bolt că nu se implică suficient în campania antidopaj, conform unui interviu publicat în revista Sport Bild, citat de AFP.

Pe Bolt ar trebui să-l întrebăm "de ce nu se angajează în niciun mod în tematica dopajului", a declarat Harting. "El este sportivul cel mai cunoscut din lume, iar din această calitate a sa ar trebui să se angajeze în dezbaterea în curs și să lupte pentru un sport curat, cu atât mai mult cu cât numeroși sprinteri au fost depistați pozitiv, iar el însuși este pus sub semnul întrebării. Dar când îl vezi atât de tăcut, asta îți dă de gândit", a adăugat Harting, conform Agerpres. Atletismul mondial a fost în centrul unui scandal de dopaj istoric, care a dus până la excluderea atleților ruși de către IAAF de la JO de la Rio de Janeiro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.