Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USB fuzionează cu AUR: AUR va deveni principalul partid de guvernare din România

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

Partidul Uniunea Salvați Basarabia a hotărât să fuzioneze cu Alianței pentru Unirea Românilor. USB nu va mai exista ca entitate distinctă de AUR iar la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, vor participa pe liste comune, scrie știri.md

„Din punct de vedere statutar și juridic procedurile vor fi cele de fuziune, prin absorbție, însă acum nu există timpul necesar unui congres în acest scop, astfel, etapele inerente procesului vor fi parcurse ulterior alegerilor parlamentare din acest an”, precizează formațiunea într-un comunicat de presă.

USB precizează că AUR este un partid puternic, cu 44 de parlamentari la București și aflat în ascensiune politică, al treilea partid politic din România, depășind cu mult Uniunea Salvați România și apropiindu-se de Partidul Național Liberal. „AUR va deveni principalul sau unicul partid de guvernare din România după alegerile din 2024. Noi suntem AUR”, se mai spune în comunicat.

Într-o altă declarație, senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR, s-a arătat încrezător că la scrutinul parlamentar anticipat din 11 iulie, AUR va câștiga cel puțin 10% din voturile cetățenilor Republicii Moldova.

„AUR naște în electorat încrederea că poate obține victoria și, mai important, că poate face bine cetățenilor moldoveni. Niciunul dintre celelalte partide unioniste nu au aceste atuuri. Alegerea e simplu de făcut”, a menționează Claudiu Tîrziu.

„AUR a apărut în Republica Moldova cu scopul de a-i uni pe unioniști și de a-i guverna mai bine pe toți cetățenii. De când s-a născut, AUR a făcut apel la unitate.

Odată ce s-au stabilit alegerile parlamentare anticipate din statul românesc de dincolo de Prut, AUR a repetat mai apăsat invitațiile la unire. Câteva formațiuni politice mai vechi au înțeles că șansa unioniștilor este unitatea și s-au alăturat proiectului AUR, devenind AUR. Alții încă nu s-au decis încă. Dar nici mult timp nu le-a mai rămas”, a mai scris senatorul roman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.