Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USB : Opriți-l pe Oprescu din cheltuirea abuzivă a banilor publici!

usb

Uniunea Salvați Bucureștiul consideră că Primarul General Sorin Oprescu trebuie să plece cât mai repede din fruntea administrației Capitalei pentru a limita paguba produsă de prezența lui în fruntea acestei instituții.

Cheltuirea abuzivă a banilor publici reprezintă o constantă a celor 7 ani de mandat ai lui Sorin Oprescu, motiv pentru care nu o dată instituțiile abilitate s-au sesizat și au început să cerceteze activitatea instituțiilor subordonate primarului.

USB atrage atenția asupra unei noi afaceri derulate de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), care a încheiat un acord - cadru cu Romprest, în valoare de 10 milioane de euro, pentru întreținerea spațiilor verzi aflate în administrarea sa. Contractul a fost atribuit fără licitație și fără nicio urmă de transparență, deși la mijloc este vorba de banii bucureștenilor care vor fi cheltuiți pentru tăieri de copaci în parcuri și pentru plantat de gard viu.

Bucureștenii trebuie să știe că Romprest, firma în conturile căreia vor intra 10 milioane de euro din banii lor plătiți ca taxe și impozite locale, este implicată într-o amplă anchetă penală pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Nu este prima dată când administrația Oprescu cheltuie abuziv banii publici, prin intermediul ALPAB. Ceasuri aurite de 70.000 euro, gherete de 40.000 euro, jardiniere de 4.000 euro sunt doar cateva exemple din cheltuielile aberante angajate în anii trecuți de ALPAB din banii bucureștenilor .

,,Cred că cele 10 milioane de euro puteau fi folosite mult mai util pentru Capitală, cum ar fi pentru consolidarea unor clădiri cu risc seismic ridicat. Sorin Oprescu știe prea bine că, la un cutremur de magnitudinea celui din 1977, studiile de specialitate susțin că mii de oameni vor muri în București. Cu toate acestea, măsurile luate de Primăria Generală pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic sunt minimale și total insuficiente”, a declarat Nicușor Dan, președintele Grupului de inițiativă pentru înființarea USB.

USB și Nicușor Dan au anunțat, săptămâna trecută, demararea unei campanii de strângere de semnături pentru demiterea lui Sorin Oprescu, prezentând cu acea ocazie și 15 motive pentru care bucureștenii sunt chemați să se alăture acestui demers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.