Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uscarea hainelor pe calorifer creşte facturile la încălzire

evz.ro
calorifer

Odată cu apariţia iernii şi a temperaturilor sub zero grade, uscarea hainelor devine o mare provocare. Multe persoane caută modalităţi de a usca hainele, fără a creşte costurile consumului de energie şi fără a provoca umezeală în locuinţă, informează Rador Radio România.

Dar experţii avertizează că o metodă populară poate fi destul de scumpă şi potenţial dăunătoare pentru casă. Uscarea hainelor pe calorifer sau pe un suport ataşat ar putea fi costisitoare şi cu impact negativ asupra locuinţei. Conform explicaţiilor specialiştilor, caloriferele servesc la menţinerea temperaturii în încăpere. Aşezarea rufelor umede deasupra lor creează o barieră între căldura emisă şi temperatura din locuinţă.

Efectul

Astfel, caloriferele vor lucra "suplimentar" pentru a compensa pierderile de temperatură, ducând la o creştere a facturii la încălzire. Pe lângă faptul că este costisitoare şi mai puţin eficientă decât alte moduri de uscare a hainelor, această metodă poate fi şi periculoasă pentru sănătate şi poate provoca incendii.

Plasarea hainelor umede pe calorifer face ca umezeala să se răspândească în întreaga cameră, umiditatea ridicată putând determina înmulţirea bacteriilor. De asemenea, provoacă probleme de sănătate, în special persoanelor sensibile, cum ar fi copiii şi vârstnicii. În cazul în care nu există altă modalitate de a usca rufele, experţii recomandă aerisirea locuinţei ori de câte ori este posibil, mai ales dacă este utilizat caloriferul din dormitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.