Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR a luat foc după Recensământ! Partidul prevede un dezastru economic: ‘Viitorul arată destul de sumbru!’

oana murariu usr plus cluj

USR propune ca reforma pensiilor să fie făcută cu prioritate, asta după ce a INS a publicat primele date ale Recensământului. „Este o urgență”, este părearea transmisă de Oana Murariu, deputat USR.

„Recensământul arată că populația rezidentă a României era de 19.053.800 de persoane, la finalul lui 2021. Față de populația rezidentă înregistrată la recensământul precedent (2011), România a pierdut 1.067.800 de persoane. Indicele de îmbătrânire demografică s-a depreciat cu aproape 20%, crescând la 121,2 persoane vârstnice la 100 de persoane tinere.

Piramida vârstelor arată dezastrul demografic care se traduce în dezastru economic. Crește numărul pensionarilor și scade numărul tinerilor. Dacă mai punem la socoteală că din ce în ce mai mulți tineri au ca scop părăsirea țării după terminarea studiilor, viitorul arată destul de sumbru”, a declarant Oana Murariu.

„Generația numeroasă a „decrețeilor” va ieși la pensie peste 5-10 ani, când vor părăsi forța de muncă activă și vor rămâne prea puțini tineri din ale căror contribuții să se plătească pensiile. De aceea e nevoie de o gândire serioasă pe termen lung, nu de negocieri politice de luni în șir în fiecare an. USR a propus reforma pensiilor în PNRR. Este o urgență, dacă analizăm primele date ale recensământului de anul trecut”, a concluzionat Oana Murariu.

Coaliția PSD PNL va rata mâine termenul pentru eliminarea pensiilor speciale, proiectul abia a fost adoptat de guvern și va ajunge în parlament abia în februarie, mai acuză partidul USR într-un comunicat. „Mai grav, proiectul nu desființează nicio pensie specială, este o batjocură pentru ideea de reformă”, mai punctează formațiunea politică.

Context

Institutul Naţional de Statistică (INS) a publicat, vineri, primele date provizorii pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, runda 2021. Acestea arată că populaţia rezidentă a României era de 19.053.800 de persoane, la finalul lui 2021, din care: 9.808.300 (reprezentând 51,5%) de sex feminin şi 9.941.200 (reprezentând 52,2%) în mediul urban. Faţă de populaţia rezidentă înregistrată la recensământul precedent (RPL2011), România a pierdut locuitori - 1.067.800 persoane. Din 42 de judeţe (inclusiv municipiul Bucureşti), 39 au pierdut din numărul de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.