Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR acuză că într-o localitate din Gorj unii alegători au primit câte patru buletine de vot pentru primari

Mediafax
USR

Reprezentanţii USR din judeţul Gorj susţin că în comuna Mătăsari din acest judeţ unii alegători au primit câte patru buletine de vot pentru primar, potrivit news.ro.

Inspectoratul de Poliţie Gorj a întocmit două dosare penale, făcând cercetări pentru infracţiunea de fraudă în privinţa votului.

”La Mătăsari, în două dintre secţiile de votare, colegii noştri au observat, când s-au prezentat la vot, că au primit patru buletine de vot doar pentru primar şi câte unul pentru celelalte  competiţii, adică s-au dat şapte buletine de vot, în loc de patru. S-a făcut o sesizare, au venit cei de la Poliţie, au discutat cu preşedinta secţiei de vot.  Am solicitat sigilarea acelor urne şi înlocuirea cutiilor cu altele” a declarat pentru News.ro preşedintele USR Gorj, Radu Miruţa.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

Acesta a precizat că propunerea venită din partea alianţei USR-PLUS a fost refuzată, iar procesul de votare continuă, folosindu-se aceeaşi urnă.

„S-a refuzat şi s-a decis că deseară buletinele de vot din urne care vor fi în plus faţă de celelalte pentru Consiliul Judeţean şi Consiliul Local vor fi anulate. Este o chestiune fără niciun sens, pentru că nu se ştie ale cui vor fi cele anulate” a precizat reprezentantul USR.

Acesta a adăugat că USR a făcut sesizări la Poliţie cu privire la aceste situaţii.

”Noi am anunţat Poliţia, colegii mei au făcut o plângere la Poliţie, rămâne ca entităţile care sunt răspunzătoare de astfel de situaţii să i o măsură şi să garanteze că acele buletine de vot nu vor fi contorizate deseară” a mai spus Miruţa.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Tuhaşu, a declarat pentru News.ro că au fost deschise dosare penale privind situaţiile de la Mătăsari.

„S-au întocmit două dosare penale cu privire la infracţiunea de fraudă la vor în localitatea Mătăsari” a precizat oficialul IPJ Gorj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.