Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR acuză: Se încearcă modificarea Codurilor penale în favoarea infractorilor

stelian ion

Deputatul USR Stelian Ion, vicepreşedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru Legile Justiţiei, consideră că dezbaterea Codurilor penale este una "pur formală", în opinia sa PSD şi ALDE încercând să modifice aceste acte normative în favoarea infractorilor. 

"O şedinţă destul de lungă în care s-a dezbătut şi nu s-a votat nimic. Impresia este că avem o dezbatere de formă. Pentru mine asta e concluzia. În februarie 2017 s-a încercat cu Ordonanţa 13. Acum modificările, propunerile sunt de o amploare de 100 de ori mai mare, pentru că avem de-a face cu modificări la absolut toate capitolele din Codul penal şi Codul de procedură penală. (...) Se încearcă pas cu pas modificarea Codurilor penale în favoarea infractorilor şi lucrul ăsta se face dându-se impresia unei dezbateri, care în realitate este pur formală", a afirmat Stelian Ion, marţi, la sfârşitul şedinţei comisiei, potrivit Agerpres.

El a explicat că parlamentarii au depus din partea CSM şi a asociaţilor profesionale multe amendamente, "sute şi sute de pagini", care nu au putut studiate din lipsă de timp. 

"Într-o dezbatere făcută cu bună credinţă trebuie să ţi se pună la dispoziţie din timp toate aceste materiale, pentru a fi în cunoştinţă de cauză la momentul dezbaterii", a spus Stelian Ion. 

Potrivit acestuia, "puterea actuală doreşte să micşoreze termenul de prescripţie penală astfel încât infractorii să scape mai repede de răspunderea penală". 

"Se doreşte modificarea reglementării din Codul penal referitoare la liberarea condiţionată. Se scad toate fracţiile de pedeapsă să iasă mai devreme şi judecătorul să-i elibereze fără să verifice dacă s-au îndreptat sau nu. Am insistat foarte mult pe confiscarea extinsă. Lumea îşi doreşte mai degrabă să se confişte averile tuturor acestor infractori decât o pedeapsă de zeci de ani în închisoare. (...) PSD şi ALDE au venit cu nişte propuneri, care, în loc să înlesnească confiscarea extinsă, de fapt restrâng posibilitatea de a se recurge la posibilitatea extinsă", a afirmat Stelian Ion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.