Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, atac dur la adresa lui Ludovic Orban și la adresa Guvernului: Ne mint din 4 în 4 ani

www.facebook.com/Claudiu Nasui

Deputatul USR, Claudiu Năsui, arată că în ultimii ani cei de la PSD și PNL au deținut alternativ șefia Ministerului Transporturilor, dar autostrăzile au rămas doar pe hârtie. Năsui arată că în această campanie electorală, PNL promite 3000 de kilometri de autostradă, asta după ce au mințit ani la rând pe aceeași temă.

”Vechea clasă politică începe să rostogolească minciuna că nu sunt autostrăzi în România din cauza USR.

Hai să ne uităm puțin cine și cât timp a stat în funcția de ministru al transporturilor în ultimii 14 ani. O analiză simplă a mandatelor din ultimii 14 ani ne arătă că vina este aproape egal împărțită între PSD și PNL.

Chiar actualul premier, domnul Orban, a fost în această funcție timp de 1 an și 266 zile în Guvernul Tăriceanu 2. Chiar și domnul Ponta a fost și ministru al transporturilor până când i-a predat ștafeta doamnei Ramona Mănescu. Alte personaje care s-au perindat prin această funcție îi includ pe Relu Fenechiu, Dan Șova sau Alexandru-Bogdan Cuc, renumit după ce inițial a fost remaniat tocmai de cei care îl puseseră în fruntea ministerului.

Dacă ne uităm pe cifre, vedem că PSD și PNL concurează îndeaproape la numărul de zile în care au avut șefia transporturilor.

PSD a fost în fruntea ministerului 1.704 zile. PNL a fost 1.539 zile. PNL însă a fuzionat cu PDL care a avut și el ministerul timp de 1.225 de zile.

România are mai mulți kilometri de studii de fezabilitate decât de autostradă. Ajungem, în total, la un număr timid de 850 de kilometri de autostradă. De asemenea, nu o să comparăm că o țară precum Coreea de Sud, cu o suprafață mai mică decât jumătate din suprafața României are de aproape cinci ori mai mulți kilometri de autostradă decât avem noi.

Vechea clasă politică ne tot minte din 4 în 4 ani, că va construi autostrăzi dacă doar le mai dăm o dată votul. După ce ajung, însă, unii invariabil la putere, autostrăzile se fac mai mult pe hârtie. Miliarde sunt aruncate pe studii de fezabilitate, în mod ironic denumite scurt SF-uri.

Credeți că următoarea tură de alegeri va fi diferit? Absolut deloc. Un partid deja ne promite că va face 3.000 de km de autostrăzi în următorii 4 ani...”, scrie Claudiu Năsui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.