Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, atac dur la DNA: Dosarul vaccinurilor devine ideologic și acuză un atac politic/ Între Ciolacu și Șoșoacă nu e nici o diferență

stelian ion

Dosarul vaccinurilor anti-Covid devine ideologic, conține o acuzație la adresa tuturor celor care consideră că nu cu ceai de coada șoricelului puteai să te lupți cu virusul, declară la RFI deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției. DNA anchetează numărul mare de vaccinuri achiziționate în pandemie. Dosarul îi vizează pe fostul premier Florin Cîțu și pe foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Marcel Ciolacu a spus recent la România TV în contextul dosarului DNA privind vaccinurile că în pandemie s-au întâmplat ”cele mai mari grozăvii” în România şi că în tot acest timp s-a furat. El îi acuză pe reprezentanții USR că sunt ”oameni falși care s-au trezit la guvernare şi au omorât oamenii”.

Stelian Ion critică declarațiile premierului: ”Absolut iresponsabile. Totuși, Marcel Ciolacu deține cea mai mare putere în România, este premier. De la nivelul funcției sale, își permite să facă încadrări juridice: am furat, am omorât oamenii, ar fi vorba acolo în dosar de o ucidere, omor din culpă, spune el, ucidere din culpă. De fapt, dacă e să o privim la scară națională, e vorba nici mai mult, nici mai puțin decât de genocid. Astfel de declarații ne arată că între Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă, spre exemplu, nu e mare diferență, în afară de faptul că unul poartă barbă, cealaltă nu, ei gândesc la fel, acționează la fel și lansează astfel de acuzații. Marea diferență totuși este că unul este premierul României, cealaltă nu, unul are toată puterea în mână, are bugetul din care se alimentează inclusiv Ministerul Public, inclusiv procurorii care fac ancheta, are posibilitatea de a avea o discuție cu ministrul Justiției, care potrivit Constituției, poate propune revocarea unui procuror de rang înalt. Dacă Ciolacu și Iohannis se înțeleg, a doua zi, unul dintre procurorii-șefi incomozi poate fi revocat din funcție”, relatează RFI preluat de Rador Radio România.

În opinia fostului ministru, ”se mai întâmplă ceva, este un efect foarte pervers, pe care îl are acest discurs public al domnului Ciolacu și al tuturor Ciolacilor și Șoșoacelor din România, pentru că deja dosarul ăsta nu e politic, devine ideologic, devine un dosar în care acuzația iradiază așa asupra tuturor celor care consideră că în vreme de pandemie decizia corectă era să obții cât mai repede cât mai multe doze și să le oferi populației spre vaccinare. Este o acuzație care iradiază împotriva celor care consideră că nu cu ceai de coada șoricelului puteai să te lupți într-o astfel de perioadă, în care nu știam câți vom scăpa cu viață, nu știam cum va fi decimată populația planetei, că era o planetă întreagă terifiată”.

Întrebat dacă reacția liderului USR, Cătălin Drulă, nu ar fi trebuit să fie mai ponderată, în loc să vorbească despre un dosar politic și hărțuiri, Stelian Ion a răspuns: ”Indiferent ce spune un lider politic, mai ales al Opoziției, procurorii și judecătorii trebuie să-și facă treaba și nu trebuie să asculte nici ce spun eu, nici ce spune Ciolacu, trebuie să vadă litera și spiritul legii și să le aplice, dar strigătul lui Cătălin Drulă este un strigăt disperat, este un semnal de alarmă pe care îl trage”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.